20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Printaj ovu stranu
subota, 22 Novembar 2014 16:35

Zašto džaba krečimo?

Često se "na prvu" nasmijemo, ali kasnije ostane gorak ukus kad na nekoj tek okrečenoj fasadi vidimo "divlji" grafit, natpis, "izjavu" ljubavi, mržnje, svejedno je. Rijetki su oni koji od grafita naprave umjetnička djela poput naših Robijaša. 

 

Iako nekad simpatični slogani, vandalizmi tipa "džaba ste krečili" pokazuju odsustvo elementarne kulture autora, koji uništavajući tuđu imovinu nanosi i naknadnu štetu, jer je potrebno prebrisati takav natpis. Nije sve u tome, niti je to jedini način uništavanja nerijetko zajedničke imovine.

 

Nedavno smo objavili fotose uništenih korpi za smeće na GGM-u, a danas nam je jedan sugrađanin poslao fotos "oglasa" napisanog na novopostavljenoj kanti. Ta nevjerovatna i nerazumna namjera i potreba pojedinaca da unište nešto, ostave svoj prljavi trag, prisutan je svugdje, u svakom dijelu grada. 

 

Možda se "oglas" može i obrisati nekim hemijskim sredstvom, ali ostaje mrlja da postoje "građani" koji ne cijene novac svih nas, uložen da nam Grad bude ljepši danas, nego jučer. 

 

10807936 10205525244320108 143855556 n