28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Novembar 2014 22:45

Akcija pomoći za Đulane iz Varde

Porodica Đulan Selmedina živi u selu Varda kod Zenice. Porodica bez ikakvih stalnih primanja, gdje je majka oboljela od karcinoma dojke te nije u mogućnosti da privređuje, otac sa bolešću kičme, također nesposoban za fizičke poslove i dvije malodobne djevojčice, od kojih jedna ide u osnovnu školu. Obzirom da nema zaposlenje, Selmedin zarađuje prodajući zelen i ostale poljoprivredne proizvode, što podrazumijeva zaradu samo tokom ljetnih mjeseci.

 

Zbog toga, Selmedin je bio prinuđen da podigne kredit te kupi stoku od koje bi mogao da zarađuje tokom cijele godine. Selmedin je kupio tri krave od kojih je bio dobio i dvoje teladi, međutim u proteklom periodu ostao je bez sve tri krave i oboje teladi. Sve tri krave i dvoje teladi uginuli su, a Selmedin je i dalje prinuđen da vraća kredit, kojeg ni trećinu nije vratio. Također, ova porodica živi u veoma trošnoj kući, čiji krov može da se sruši gotovo svakog trenutka. Zbog sve navedene situacije Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja „AHI“ odlučilo je pokrenuti akciju „MU-MU“, te skupiti sredstva za kupovinu krave ovoj porodici.

 

Ovim putem Udruženje poziva sve ljude dobre volje da se priključe akciji prikupljanja sredstava za kupovinu krave za porodicu Đulan, kako bismo im omogućili lakši život. O uspješnosti realizacije akcije članovi i donatori biće obaviješteni putem web i Facebook stranice Udruženja. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. tel.: 061/403-744.

 

Vaše eventualne priloge možete uplatiti putem računa Udruženja:

SPARKASSE BANK – 199 052 004 811 5780

BBI – 141 801 000 936 8898

sa naznakom ZA AKCIJU „MU-MU“

 

Hvala unaprijed svima na učešću!

„Ko vjeruje u naknadu, ne škrtari u davanju!“