24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Novembar 2014 11:53

Reakcija:MUP o slučaju Bingo

Redakcija Zenicabloga jutros je dobila saopćenje Ureda policijskog komesara MUP-a Zeničko - dobojskog kantona, u vezi sa navodima iz sinoćnjeg teksta IMAMO BINGO, HAZIME. Saopćenje prenosimo u cijelosti. 

 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST  - Nakon određenih informacija da je u pojedinim medijima objavljena fotografija, snimljena i dostavljena od strane građana, na kojoj se jasno vide dva policijska službenika u prostoriji sportske kladionice, želimo da informišemo našu javnost o slijedećem.    Boravak policijskih službenika u prostorijama sportskih kladionica nije dozvoljen, izuzev pri vršenju službenih provjera i radnji. Kako je sa priložene fotografije očito da nije u pitanju  službena radnja, rukovodioci nadležne policijske stanice će izvršiti potrebne provjere kako bi se utvrdilo o kojim policijskim službenicima se radi i pokrenuti unutrašnju istragu. 

 

Ovom prilikom naglašavamo, te želimo upoznati građane da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona smatra da, pored spomenutog, i boravak policijskih službenika u sportskim kladionicama i ugostiteljskim objektima, u uniformi i van dužnosti,  nije primjeren i u skladu sa Etičkim kodeksom, te će stoga učiniti dodatne napore kako bi suzbila takve pojave i slučajeve.  Posebno se zahvaljujemo građanima na dostavljenoj fotografiji, te izražavamo spremnost da provjerimo svaku dojavu i informaciju građana o neprimjerenom ponašanju policijskih službenika.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

NAŠ KOMENTAR:

Redakcija Zenicabloga je još sinoć kontaktirana od Uprave MUP-a ZDK, uz najavu da je sve navedeno u našem članku utemeljeno u propisima, te da će već ujutro nadležni reagovati, kako je i učinjeno. Nismo navodili te informacije, čekajući da se MUP oglasi, što je i urađeno. Još jednom se zahvaljujemo Upravi policije na hitnom, promptnom reagovanju kad su nepravilnosti u radu u pitanju. I dalje ćemo objavljivati sve pozitivne, ali i negativne podatke i dešavanja.

 

Za razliku od pojedinih portala, na stranicama Zenicabloga nećete vidjeti jednu ili drugu stranu, nego obje i uvijek ćemo biti otvoreni za kritiku, ali i pohvalu urađenog. To što se napiše ili prenese članak - reagovanje građana kao "negativno" o grijanju, GGM-u, smeću, putevima, policiji, pa i medijima, ne znači da smo "na jednoj strani", nego prenosimo sve što se događa. Zato uvijek i to PRVI prenosimo i pozitivne stvari i to je već prepoznato kod ogromne većine čitalaca. Zato, valjda, i imamo dnevni broj posjeta kao neki drugi mjesečni. Ono što obećavamo je da ćemo i dalje ustrajati na objavljivanju (i) negativnosti, jer sliku Zenice u svijet želimo prenijeti kakva ona jeste, a ne kakvom bi je neki željeli vidjeti, samo bijelom ili samo crnom. Vaš ZB.