19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Oktobar 2014 22:38

Članovi odbora nisu plaćeni

Isplata naknada za rad biračkih odbora na Općim izborima 2014 - Poštovani, zamolio bih Vas da objavite tekst vezan za isplatu naknada za rad u biračkim odborima u Zenici na Općim izborima 2014. godine. Naime, kontaktirao sam CIK BiH, gdje mi je službenik dao informaciju o tome da su sredstva za ovu namjenu uplaćena na račun Općine Zenica još prije mjesec dana.


Kada sam zvao u OIK Zenica, data mi je informacija kako ćemo mi (koji smo radili u biračkim odborima) pričekati i do mjesec dana do uplate navedenih sredstava. Dakle, sredstva za navedenu namjenu su uplaćena, a u Općini Zenica se čuvaju ta sredstva iz nepoznatih razloga. Sa predsjednikom OIK Zenica (Selver Keleštura) nisam mogao razgovarati ni nakon nekoliko poziva jer je, kako službenica u Općini, vazda po nekim sastancima.


Ovaj slučaj je sličan onome od neki dana kada je Ministarstvo finansija ZDK uplatilo prvu ratu stipendije od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta za 2013/14 akademsku godinu, pa su isti čuvali sredstva više od sedmice d ana. Nakon saopćenja na službenoj stranici Vlade ZDK da su sredstva za te namjene uplaćena onda su nadležni iz Općine Zenica izvršili uplatu/transfer na studenstke račune. Unaprijed Vam zahvaljujem na objavi ovog informacija.


Srdačan pozdrav! 

XX