23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Juni 2014 18:34

PRIJAVI SE: Zenica, moj grad

Radio Zenit i ove godine Vam predstavlja projekat ZENICA, MOJ GRAD, a ovaj put nagrađujemo najbolji stih/strofu. Želja nam je da Vas animiramo da kroz stih/strofu izrazite svoje osjećaje o Zenici i pokažete nam čime se ponosite i osjećate privilegirani kao stanovnici ovog grada. Želimo, zajedno sa Vama, podsjetiti da je patriotizam ono što je vrijedno divljenja i da je, bez obzira ko smo, čime se bavimo, za koga navijamo ili ne navijamo, naš grad ono čime trebamo biti ponosni. Projekat "Zenica, moj grad - nagrađujemo najbolji stih/strofu" će se realizovati ukupno tri mjeseca (od 01.06. do 31.08.), putem našeg radija, web portala Zenit.ba, Zenicablog.com i Family centra Ekran Zenica.


U prvom mjesecu trećeg dijela serijala “ZENICA, MOJ GRAD – Nagrađujemo najbolji stih/strofu” pozivamo Vas da nam pošaljete stih/strofu o Zenici (do sada smo radili "Poznati o Zenici" i "Najbolja fotografija"). Teme mogu biti npr. Kamberovića polje, Čelik, Kameni spavač, Bilino polje, Arena, itd...  Nakon toga, odabrat ćemo deset (10) tekstova i na osnovu njih snimiti “pjevane jinglove”, kao i video spotove.  U drugoj polovini mjeseca jula ćemo predstaviti jinglove i spotove, nakon čega i počinjemo sa nagradnom igrom. Na tri različita načina pružit ćemo mogućnost slušateljima/čitateljima da odaberu najbolje jinglove, a čije ćemo autore teksta nagraditi novčanim nagrada. 

 

Osnovni cilj projekta “ZENICA, MOJ GRAD – Nagrađujemo najbolji stih/strofu” je da udruženim snagama zajednički doprinesemo boljem ambijentu u gradu u kojem živimo i da putem našeg radija, medija partnera i web portala promoviramo Zenicu - grad bogate historije i tradicije. Na ovaj način Zenica će dobiti prepoznatljive jinglove čiji su autori teksta građani ovog grada, a koji će biti dostupni svima za download i korištenje.  Ostavljamo mogućnost da se jinglovi, bez ikakve naknade u budućnosti, emituju prije koncerata, raznih javnih okupljanja, kao i prije, u pauzama i poslije sportskih događanja na sportskim terenima u Zenici, a gdje postoje uslovi za to (stadion Bilino polje, Gradska arena, stadion Kamberovića polje i drugo).

 

Pravila nagradne igre:

Da bi učestvovali u nagradnoj igri, potrebno je da na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. pošaljete stih/strofu, ime i prezime i broj telefona. Samo u toku mjeseca juna primamo aplikacije za učešće.

 

Audio i video jinglove ćemo:

1.Postaviti na Youtube (spot sa najviše pregleda osvaja tri boda, drugi po redu dva i treći sa najviše pregleda jedan bod);

2.Postaviti na naš Facebook fan page (spot sa najviše Likeova osvaja tri boda, drugi po redu dva i treći jedan bod);

3.Svakog ponedjeljka u augustu ćemo 5 minuta “otvoriti telefonsku liniju” kada će građani moći zvati i glasati za jinglove (spot sa najviše glasova u toku mjeseca osvaja tri boda, drugi po redu dva i treći jedan bod).

 

Zbirom glasova, na tri različita načina, dobit ćemo pobjednika najboljeg jingla.

Prvoplasiranog ćemo nagraditi sa 500 KM i drugoplasiranog sa 200KM. Ostali "finalisti" će dobiti također vrijedne nagrade. Samo u slučaju izjednačujućeg broja glasova posljednjih sedam dana mjeseca augusta ćete putem web portala partnera moći glasati za dva, odnosno tri prijedloga.

 

Napominjemo da je projekat odvojen od politike, partije/stranke ili pojedinca i kao takav nema za cilj polemisanje o našoj Zenici, već o gradu kojem svi pripadamo.

 

“Muzika je oduvijek bila jedno od najizvrsnijih i najljepših sredstava i načina ljudskog komuniciranja.”