28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 18 Maj 2014 00:01

Heroji i miševi, zenički

Ovo je priča o HEROJIMA I miševima. Sjećate li se naše priče, prvog dana velikih kiša, kad smo objavili kako momci iz SRK Bosna izvode vježbu spasavanja. ?? E tog dana, kad je sve počelo srijeda, 14.05. u 16 sati oni su bili u mutnoj, prljavoj, Bosni punoj stabala da isprobaju opremu, jer znanje imaju. i šta je bilo još tog dana?

 

Dio, na sreću manji, Facebook heroja, a mi ćemo reći miševa, komentirali su kako je to šminka, kako je to... ne vrijedi trošiti riječi ponavljajući gadosti. A onda? Već te noći, sutradan i sve do danas, širom ZDK su ti isti HEROJI iz SRK-a spašavali stotine, hiljade ljudi, pa zašto ne reći, možda i bukvalno "guzicu" nekog hejt-komentatora od srijede. Danas opet komentari kad neko dostavi pomoć - kako, što on, ovako, onako, i to iz fotelje, sa tastature, umjesto da MIŠ ustane, odnese pomoć i onda priča priče. Zato, ako ikad dođeš pameti narode, prije nego "ispečeš" neki komentar samo da bi bio primješen među FB prijateljima, znaj da se priča uvijek vrati tamo odakle je lansirana. 


HEROJI ostanu heroji, a MIŠEVI vazda miševi. 


Djevojkama i momcima iz SRK Bosna kapa do poda, u nadi da će vas "zakačiti" neka nagrada ovog grada i države umjesto MIŠEVA koji služe samo u predizborno vrijeme za nabijanje listića u glasačke kutije. 


Adnan Dž.