18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Mart 2014 05:07

Novo pismo direktoru Grijanja

Poštovani nazovimo direktore nazovimo JP Grijanja,  pročitala sam i pismo upućeno nazovimo Grijanju i Vaš odgovor građanima koji su Vas s razlogom prozvali. Vidim da ste bili veoma ažurni kada je trebalo reagovati samo riječima. Pitam se zašto Vi i Vaši uposlenici niste tako ažurni kada treba popraviti kvalitet usluge koju dajete korisnicima Vaših usluga.

 

I ja koristim riječ "nazovimo" kada spominjem JP Grijanje, jer se i po nekoliko puta za vrijeme sezone, zapitam zašto se Vaše preduzeće zove Grijanje, kada nas više ne grije, nego što grije. Umjesto "Grijanje", možda je bolje da naziv promijenite u "NeGrijanje".

 

Što se ažurnosti tiče, mislim da biste više ažurni trebali biti kada je u pitanju Vaš kvalitet usluge, ljubaznost Vaših uposlenika, a Boga mi i način rada. Pa su tako prije par godina mojoj prijateljici promijenili ime osobe na koju se ispostavlja račun na osnovu dokumenta koji im nije predočen i koji ne postoji. Tek onako! A isto tako nemali broj građana se susreće sa Vašim uposlenicima kojima je mrsko naplatiti račun, pa nas upute za šalter Albe pod izgovorom da je to ok, pa onda naše pare završe u Albi, pa moramo naknadno da se nerviramo i dokazujemo da smo platili račun. A vrlo je to česta pojava, i to prema riječima Vaših uposlenika. Trebali ste tada biti ažurniji i nešto učiniti, a ne kada je trebalo uputiti odgovor narodu koji Vas je s pravom prozvao javno.

 

I naravno, ako ste ikad pogledali predstavu "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" u BNP (a mislim da ipak niste) shvatit ćete da spadate u jedno od sedam mističnih stanja BiH građana. A to je ono kad Bosanac kaže "akoBogda" i misli da je posao sam od sebe urađen. Bolje Vam je bilo da ste nešto konkreno učinili na kvalitetu grijanja u nazovimo JP Grijanje, jer od samog "akoBogda" nema ništa. Ali kao je Vas to briga, Vi ste zauzeli poziciju i uživate, kao i svaki političar. Nažalost, takvi nam vode i preduzeća, i državu, zato nam i država i njene usluge jesu takve kakve jesu.

 

S poštovanjem,

 

M.T.