Printaj ovu stranu
petak, 14 Mart 2014 09:12

Foto: ulaz-Reisa Čauševića 3.

Pišem vama, jer nemam kome drugom! Ovako izgleda ulaz u našu podstanicu Grijanja, za čije usluge našoj zgradi (2 ulaza) godišnje fakturišu cca 82000 KM. Pismeno i usmeno sam se više puta obraćao ovom nazovi javnom preduzeću.

Čak sam i prisustvovao telefonskom razgovoru bivšeg direktora grijanja i bivšeg direktora Albe, vezanog za nadležnost čišćenja ulaza u podstanice. Zaključak je da to treba raditi JP Grijanje. U našoj zgradi to su dva puta uradili u zadnje 3 godine (tek na moje naporno insistiranje). Vjerujem da ovako izgledaju i ulazi u podstanice u ostalim zgradama našeg grada. Ne treba napominjati da ne plaćaju
održavanje zajedničkih dijelova zgrade što je obaveza po kantonalnoom Zakonu, dok se za neplaćanje pozivaju na Odluku Vijeća, (veoma mudro i pametno).

Ostali privatnici u ulazu uredno izmiruju ovu obavezu. Ovo je leglo zaraze i bruka ovog nazovi javnog preduzeća. Pozivam organe opštine koji se bave komunalnim i ekološkim uređenjem grada, a posebno inspekciju da urade svoj dio posla u skladu sa zakonom ako imaju hrabrosti (valjda se neće zamjeriti jedni drugima). Nama ne preostaje ništa drugo nego da kolektivno otkažemo uslugu grijanje i zabranimo im pristup u našu prostoriju (podstanicu) koju smo otkupili u sklopu otkupa stanova (kao zajedničke prostorije). Ne želimo da ih tužavamo i da ulazimo u dugogodišnji proces, koji ćemo "sigurno" izgubiti.
 
Ostale slike ispred ulaza, iskopani a nezavršeni kanali, vjerovatno pripadaju Logosoftu, novom operateru u Zenicu. Ovo su uradili prije par mjeseci i nikako da završe. Sigurno imaju sve dozvole od opštine, a što ne završavaju, koga briga. Životi starijih građana su ugroženi, jer veoma lako mogu slomiti nogu ili nešto drugo. Kada je kiša, neki ne smiju izaći iz stana u kupovinu. Mnogi su mi se žalili na to, ali šta da se radi kada je sve u skladu sa zakonima koji važe samo za sirotinju.
 
Sa poštovanjem.  J. S.                                                                                              
Kućni savjet R.Čauševića br 3
 
KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...

Posljednje od

Povezani članci (by tag)