Printaj ovu stranu
četvrtak, 20 Februar 2014 21:09

Pismo upravi Grijanja

Pozdrav, Ovaj mail sam poslao "JP Grijanje Zenica", ali gospoda valjda ne koriste usluge mail servisa, što i ne čudi kad se pogleda samo stanje grijanja u gradu. Bilo bi lijepo, ako Vi kao novinar možete kontaktirati gospodu da daju bilo kakav komentar na ovo.

Poštovanje
 
Pišem Vam povodom Vaše odluke o reduciranoj obustavi grijanja koja ste donijeli u skladu sa povoljnim vanjskim temperaturama zraka. Ova odluka ne bi bila sporna da se ne kosi sa odlukom o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora grada Zenice daljinskim grijanjem kojeg je donijelo Vijeće općine Zenica na sjednici održanoj 12.09.2002. godine, koje je još uvijek na snazi i koje je dostupno na Vašoj web stranici
 
U članu 15. se navodi:
 
"Sistem daljinskog grijanja u Zenici je sistem kontinuiranog grijanja. Distributer je obavezan da tokom sezone grijanja, u intervalu od 06,00 do 22,00 sata obezbijedi u
prostorijama potrošača standardne temperature, pod uslovom da je instalacija ispravna, pravilno dimenzionisana, izregulisana i ako je objekat izgrađen u skladu sa standardom JUS U.J5.600. U intervalu od 22,00 do 6,00 sati sistem grijanja radi sa smanjenom isporukom toplotne energije (zavisno od vanjskih temperatura)."
 
Jasno se vidi da Vam je obaveza u ovakvim slučajevima potrošačima obezbjedite standardnu temperaturu prostorija u intervali od 06:00 do 22:00 sata a da reduciranje možete vršiti u intervalu od 22:00 do 06:00 sati. Vi ste svojom odlukom prekršili ovaj član i reduciranje sveli na 24h na dan, a da pri tome nemamo standardnu temperaturu prostorija! 
 
Da su temperature u stanovima prihvatljive, ova odluka vjerovatno ne bi bila sporna. Vjerovatno ste svjesni o slaboj termoizolaciji većine stambenih objekata u Zenici (naravno za ovo ne snosite odgovornost) ali ova Vaša nepromišljena odluka nanosi štetu potrošačima. 
 
Da li ćete i ove dane toplog režima uračunati u umanjenje za mjesec februar?
 
Lijep pozdrav,

F.P. 
 
prije nego smo dobili ovo proslijeđeno pismo našeg sugrađanina, ZATRAŽILI SMO I DOBILI ODGOVOR DIREKTORA JP GRIJANJE na ovu temu, jer smo dobili više upita Zeniačana: odgovor smo dobili i prenosimo ga u cijelosti - 
 
U svim toplanama u BIH na ovim temperaturama se isključuje daljinsko grijanje i po danu, a posebno noću, od 22-06. i to BEZ UMANJENJA RAČUNA. Nažalost, ovaj grad je poseban. (kraj)




..

Posljednje od

Povezani članci (by tag)