Printaj ovu stranu
petak, 14 Februar 2014 23:17

Pismo načelniku Smajloviću

Poštovani gospodine načelniče, ne sporim ja uopšte vaš doprinos ovom gradu. Imamo FIFA/UEFA Centar, kružne tokove (mi se ionako vrtimo u krug). Imamo i Javna preduzeća koja su iznad zakona. Nedavno je advokat mom prijatelju rekao da postoje instrukcije kako JP Grijanje ne može i ne smije izgubiti na sudu (toliko o nezavisnom sudstvu). Znate li čije su to instrukcije, gospodine načelniče?

 

Taj isti prijatelj je u pretplati za usluge Grijanja 98 KM, ali su mu nedavno „izvukli“ tri neplaćena računa iz 2007 godine. I džaba što je imao listing trajnih naloga iz banke za pomenuti period, koje banka automatski aktivira, kažu nije na nalozima doslovno navedeno „uplata za grijanje mjesec xx“. Izvlače oni puno toga, ali nikako da izvuku važeće zakone i počnu se ponašati u skladu snjima.

 

Kao što rekoh, imamo mi puno toga, ali nemamo kalorimetre i vodomjere. Imamo paušale, ali nemamo grijanje. Ne, ne sporim ja vaš doprinos ovom gradu, Bože sačuvaj! I sama sam glasala za vas (zavrtili me, vjerovatno, svi ti planirani kružni tokovi). Imamo mi i Arenu (koja se naplaćuje čak i za humanitarne koncerte, organizovane za liječenje naših sugrađana), imamo i Šoping centar u kojem građani nemaju šta da potroše (sistematski pljačkani od Javnih preduzeća), pa satima sjede uz jednu kafu, ali vi to već znate, jer izlazite među taj narod, kao svaki dobar načelnik.

 

Ne tako davno, najavila sam se u vaš kabinet, ali mi je gospodin koji je sjedio sa vašom sekretaricom (Kasim Sarajlić) rekao da ne trebam uznemiravati načelnika sa takvim stvarima. Umjesto toga, primili su me on i gosp. Elvir Bošnjak (uz napomenu, kako trebam biti sretna zbog takvog izuzetka). Na odlasku su me zamolili da ih  ne smatram baš sve lopovima (???) JP Grijanje je izuzelo moje račune i odbilo da mi ih vrati puna 4 mjeseca. Pokrenuli su tužbe na sudu za koje uposlenik njihove službe tvrdi da će ih sve dobiti. Pitam se kao on to zna? Ah, da, postoji instrukcija kako nemogu i ne smiju izgubiti!

 

I dok direktori javnih preduzeća dobijaju nagrade Zenice za najmenadžere, a Sud im dodjeljuje priznanja za spoljne saradnike, uznemirena sam i ja i hiljade građana ovog grada,  ali neka ste mi vi dobro, gospodine načelniče.

 

Uzdravlje i ne dajte se uznemiravati!


Elhana Grab

Posljednje od

Povezani članci (by tag)