29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Decembar 2013 23:41

Ne-službeni policijski razgovori

Poznato je da i čuvari zakona, čak i kad su na "brzim" zadacima, moraju poštovati propise. Priče o uključenoj rotaciji, stajanju na ne-dozvoljenim mjestima svi znamo. Naš sugrađanin M.H., čiji puni puni identitet iz razumljivih razloga ne objavljujemo, poslao nam je zanimljiv današnji fotos. 

 

Kako kaže, dvije ekipe policajaca susrele su se na Kružnom toku Mokušnice i naočigled građana koji su prekoputa čekali gradski prijevoz, razgovarali desetak minuta nepropisno parkirani-zaustavljeni na samom kružnom toku. da se nije radilo o službenim postupcima i razgovorima, pokazivala su paljena četiri žmigavca, a ne rotacija, a tokom "pauze" nije zaustavljeno niti jedno vozilo, pa se nije radilo ni o kontroli učesnika u saobraćaju. 

 

Ne trebamo napominjati da smo većč objavili nekoliko fotografija naših sugrađana, te taksista, koje smo javno kritikovali zbog sličnog kraćeg zaustavljanja u kružnim tokovima, pa vjerujemo da ni oni koji trebaju brinuti o našoj sigurnosti u saobraćaju, ne trebaju biti pošteđeni kritike.