Printaj ovu stranu
utorak, 05 Novembar 2013 15:00

Pismo nezadovoljnih studenata

Ogorceni situacijom u kojoj se nalazimo i nacinom na koji se vlasti ophode prema studentima, primorani smo da svoje nezadovoljstvo izrazimo na ovaj nacin, pišu nam studenti čije pismo objavljujemo u cijelosti.

 

Ministarstvo za boracka pitanja je prosle godine u oktobru izdalo konkurs za stipendije za akademsku 2012/2013.godinu, a do ovoga trenutka nama su uplacene samo dvije rate. 

 

I pored silnih obecanja da ce stipendije biti isplacene uskoro, ostadose nam samo prazne rijeci, a nova akademska godina je pocela i potrebe studenata za novcem su sve vece i vece. Da stvar bude gora, gore navedeno ministarstvo je izdalo novi konkurs za stipendije u akademskoj 2013/2014.godini, a kao sto vec napisasmo, ni preostalih 6 rata od nase tekuce stipendije nisu isplatili. Kazu da studenti predstavljaju vaznu cjelinu drustva i da je bitno raditi na obrazovanju, ali mi vas pitamo kako?! Kako kada nasa osnovna prava ne mogu biti ispostovana, tj. nekome odgovara da studenti budu "zadnja rupa na svirali"?

 

I nije samo rijec o stipendijama Ministarstva za boračka pitanja, rijec je i o kantonalnim stipendijama koje takodjer nisu isplacene. Sramotno je ovo sto se desava, a jos je sramnije sto nam lazu i to im se dopusta. Sta trebamo uraditi, protestvovati, odustati od predavanja, ne kupovati knjige, ne davati pare za upis ili nesto slicno pa da se konacno obrati paznja na nas?

Posljednje od

Povezani članci (by tag)