28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Novembar 2013 15:00

Pismo nezadovoljnih studenata

Ogorceni situacijom u kojoj se nalazimo i nacinom na koji se vlasti ophode prema studentima, primorani smo da svoje nezadovoljstvo izrazimo na ovaj nacin, pišu nam studenti čije pismo objavljujemo u cijelosti.

 

Ministarstvo za boracka pitanja je prosle godine u oktobru izdalo konkurs za stipendije za akademsku 2012/2013.godinu, a do ovoga trenutka nama su uplacene samo dvije rate. 

 

I pored silnih obecanja da ce stipendije biti isplacene uskoro, ostadose nam samo prazne rijeci, a nova akademska godina je pocela i potrebe studenata za novcem su sve vece i vece. Da stvar bude gora, gore navedeno ministarstvo je izdalo novi konkurs za stipendije u akademskoj 2013/2014.godini, a kao sto vec napisasmo, ni preostalih 6 rata od nase tekuce stipendije nisu isplatili. Kazu da studenti predstavljaju vaznu cjelinu drustva i da je bitno raditi na obrazovanju, ali mi vas pitamo kako?! Kako kada nasa osnovna prava ne mogu biti ispostovana, tj. nekome odgovara da studenti budu "zadnja rupa na svirali"?

 

I nije samo rijec o stipendijama Ministarstva za boračka pitanja, rijec je i o kantonalnim stipendijama koje takodjer nisu isplacene. Sramotno je ovo sto se desava, a jos je sramnije sto nam lazu i to im se dopusta. Sta trebamo uraditi, protestvovati, odustati od predavanja, ne kupovati knjige, ne davati pare za upis ili nesto slicno pa da se konacno obrati paznja na nas?