Printaj ovu stranu
nedjelja, 25 Avgust 2013 18:26

Prokišnjava krov na K.polju

Prokišnjava krov Atletskog stadiona na Kamberovića polju - Jučerašnju utakmicu između Viteza i Zrinjskog, je zasjenilo prokišnjavanje krova ovog stadiona na više mjesta, što se  praktično vidjelo prilikom "bježanja" gledalaca i novinara sa svojih mjesta. Donosimo nekoliko slika sa Kamberovića danas. Na jednoj slici se vidi snimatelj Javnog servisa BIH Jazid Ahmetkadić kako snima utakmicu pod kišobranom, te prazne i napuštene stolice u VIP loži i novinarske kabine. Sramota!

 

Krov, koji je završen 2006. godine, dio je centra Atletski stadion Kamberovića polje: Površine: 3.858,00 m2, Kapaciteta: 3.000 gledalaca Stadion Kamberovića polje se nalazi u sklopu Poslovno-sportskog Centra Kamberovića polje.  Pored stadiona se nalazi Trgovački centar Džananović, Hotel Zenica, Gradska arena Zenica, šetalište, teniski, rukometni, košarkaški i odbojkaški tereni.  Zapadna tribina uz A teren je izgradjena 2006. godine, pored adekvatnih svlačionica sadrži i zatvorenu atletsku stazu i teretanu. B teren koriste zenički ragbi klubovi.  Stadion se najviše koristi za atletska takmičenja, utakmice bh. reprezentacija u ragbiju, zenički ragbi timovi i nogometne utakmice lokalnih klubova, koji su nižem rangu takmičenja!"

 

Inače, do prokišnjavanja krova prema zvaničnoj verziji došlo je prilikom eksplozije bojlera u jednoj od svlačionica, prije nekoliko godina. U više navrata je saniran, ali očigledno nedovoljno. 

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto galerija sa Kamberovića

 

krovkpze3

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)