24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 Juli 2013 23:37

Opasna igra na Islamskom centru

U prilogu vam šaljem slike sa Islamskog centra kod Čaršijske džamije. Razočaran sam činjenicom da Islamska vjerska zajednica ne vodi brigu o potencijalnoj građevini koju je započela graditi još prije pet godina, navodi u emailu naš sugrađanin, čiji je puni identitet poznat redakciji Zenicabloga. I nastavlja.

 

Svaki dan, a i u kasnim večernjim satima sa prozora gledam djecu kako se penju po rubovima gradilišta i sa strijepnjom čekam kad će koje dijete pasti. Mislim da u koliko biste Vi objavili slike možda bi roditelji te djece poveli malo više računa o tome gdje im djeca borave i šta rade. Također bih apelirao i na Islamsku vjersku zajednicu da zaštiti gradilište i povede računa o tome ko tu boravi i na koji način. Također sam pokušao obavijestiti i upravu MUP-a da obilaze mjesto, međutim iz dana u dan ovaj prizor se ponavlja.

 

S obzirom da se u našoj zajednici djeluje tek onda kada se nesto loše dogodi, ne bih volio da neko dijete padne sa vrha nedovršenog objekta i da se povrijedi ili da na žalost posljedice budu mnogo gore. Molim vas da ukoliko smatrate da je potrebno ovu priču objavite, mislim da će imati puno više efekta ukoliko objavite vi kao veoma kvalitetan medij te da će imati puno više značaja nego u koliko to ja kao pojedinac objavim, navodi ovaj naš sugrađanin.


Redakcija Portala Zenicablog poziva nadležne da intervenišu i spriječe "igru" na visini radilišta od nekoliko metara. 


IMG00077