Printaj ovu stranu
srijeda, 12 Juni 2013 07:07

Prijelaz kod Zapada Bilinog

S obzirom da je u toku proljetno „oživljavanje“ pješačkih prijelaza u gradu Zenici, a da se trenutno radi ulica Aska Borića, apelujem na Službu za komunalne poslove i ekologiju općine Zenica (ako je to u njihovoj nadležnosti), da označe pješački prijelaz preko ulice, na lokaciji kod restorana „GOLD“ i pekare „LINDAPEK“, prema zapadnoj strani stadiona Bilino polje, koji je  POSTOJAO prije rekonstrukcije pomenute ulice, i koji su zaboravili ucrtati nakon rekonstrukcije iste.

 

Prijelaz je izuzetno važan za dio stanovnika Nove Zenice, zgrada u tom dijelu ulice Aska Borića, kao i studente Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. Ovo posebno iz razloga, što je sada navedena ulica na tom dijelu puno šira. Svjedoci smo svakodnevnog pretrčavanja ulice na ovom mjestu, i ne dozvolimo da se dogodi nesreća, pa tek onda da se reaguje.


Možda se ovaj apel neće svidjeti „šumaherima“ na našim gradskim ulicama, ali zar nismo svjedoci skoro svakodnevnih nesreća u užoj gradskoj jezgri, gdje je najveća dozvoljena brzina 50 km/h, a jedan od načina zaštite pješaka od trkačih „kabadahija“ su, pored ograničenja brzine i „ležećih policajaca“, upravo i pješački prijelazi (ako ništa, bar udvostručuju odgovornost vozača u slučaju nesreće na istom).

 

Molim nadležnu Službu općine da reaguje po ovom apelu, odnosno da markira pješački prijelaz (ponovo podvlačim, koji je postojao), ili da javnosti argumentovano pojasni zbog čega nije označen.

 

SRDAČAN POZDRAV!

Seid  Imamović – Z E N I C A 

 
imaginarni pjesacki1

Posljednje od

Povezani članci (by tag)