19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 13 Maj 2013 11:57

Bh.bebe žrtve političara

 

Znam da je BiH drzava apsurda i drzava u kojoj je dosta toga sto je nenormalno u ostalom svijetu u BiH normalno. Ne mogu ipak prihvatiti cinjenicu da su najmladji vec po rodjenju osudjeni da spadaju u grupu bh. apsurda i zrtava bh. politicara. 

 

Dobio sam sina prije mjesec i po i uskraceno mu je osnovno ljudsko pravo na slobodno kretanje, jer ne moze nigdje putovati. Sin mi ne moze dobiti pasos, posto nema maticnog broja. Fakticki nam je kao porodici uskraceno pravo putovanja, jer gdje otputovati i kako otputovati bez male bebe?

 

Ja bih Vas molio da redovno izvjestavate o ovoj temi maticnih brojeva za bebe rodjene poslije 12. februara, jer evo u RS ce usvojiti vlastiti zakon i od danas ce moci izdavati maticne brojeve, a kod nas nista. Sto je najgore, vecina medija se (osim Hayata) usutila. Sta, nedaj Boze, da treba otici na zdravstveni pregled ili tretman izvan BiH? Trebamo cekati da se to desi?

 

Evo neobavezan prijedlog: zasto ne stavite na portal sat koji odbrojava sate, minute i sekunde koliko su nasi najmladji (koji navodno BiH toliko trebaju) "zarobljeni" u BiH zbog gluposti nasih politicara?

 

Molim Vas za pomoc i podrsku.

 

M.M. iz Zenice