23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 05 Maj 2013 02:25

Šta mislite o dobojskoj odluci?

Građani Doboja tokom maja biće upozoravani na poštovanje Odluke o komunalnom redu, najavljuju u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove, a u junu će biti novčano kažnjavani za svako neadekvatno odlaganje otpada ili nepropisno parkiranje vozila.

 

 

"Kazne su predviđene od 30 KM pa naviše. Ukoliko komunalni policajac zatekne na licu mjesta građanina da baca opušak cigarete na mjesto koje nije predviđeno za to, ima osnova da izrekne sankciju, odnosno kaznenu mjeru u iznosu od 30 KM", kazao je Vedran Mitrović, v.d. načelnika dobojskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

 

U pojedinim dijelovima grada, navodi Mitrović, postoje kontejneri za razvrstavanje otpada, i građani ga moraju razdvajati na papir i plastiku, a na njihove obaveze upozoravaće ih svakodnevno porukama na video-bimovima, bilbordima, kao i lecima, koje će im dijeliti.

 

U cilju proljećnog uljepšavanja Doboja već je počela sadnja cvijeća, građanima je naloženo uklanjanje živih ograda i ostalog rastinja koje ugrožava preglednost saobraćaja na pojedinim raskrsnicama, a u toku je i tender za nabavku novih klupa u Parku narodnih heroja.

 

Slavko Kovačević, načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove Komunalne policije, kaže da su u sklopu akcije "Uljepšajmo naš grad" proveli nekoliko akcija, među kojima je i uklanjanje vozila sa zelenih površina.

 

"U periodu od 1. februara do kraja aprila na zelenoj površini zatečena su 44 vozila i ona su uklonjena, a vlasnicima su izrečene sankcije putem prekršajnog naloga. Takođe, uklonjeno je sa ostalih javnih površina pogrešno parkiranih i napuštenih 46 vozila", rekao je Kovačević te dodao da je kazna za nepropisno parkiranje vozila na zalenoj površini 40 KM.