19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 April 2013 11:57

Prepiska sa inspektorima

 

Sa žaljenjem mogu konstatovati ono što svi Zeničani već dobro znaju: aerozagađenje u Zenici, umjesto da se smanjuje, ono je sve veće i veće. Naravno, glavni krivci su Mittal i naše nesposobne vlasti koje dozvoljavaju sistematsko uništavanje zdravlja  stanovnika ovog grada.

 

Bezbroj puta sam na raznim mjestima isticao  nerad Federalne uprave za inspekcijske poslove i odbijanje njenog nesposobnog direktora Ibrahima Tirka da poduzme energičnije mjere kako bi se ova divlja kompanija ukrotila. Ovih dana sam dobio još jednu potvrdu da sam bio u pravu. Naime, u nekoliko navrata, i u nadi da ću ipak moći utjecati na savjest gore spomenutog gospdina, u zadnjih par mjeseci sam poslao Federalnoj inspekciji  putem e-maila nekoliko video zapisa  zagađenja i buke iz čeličane u Tetovu.

 

Vjerovatno s namjerom da nađu izgovor kako ne bi ništa poduzeli, i usput da me spriječe da tetovskim motivima  kvarim miris jutarnje kahve direktoru Tirku, poslali su mi odgovor: daje mi se na znanje  da sam dužan prijavu poslati putem pošte kako bi mogla biti registrovana na  protokolu!

 

Odlična ideja, na papiru, nema buke, nema slika i grozota Mittalovog bahatog ponašanja. Uostalom, prenosim vam u cijelosti njihov mail (kojeg nisam protokolisao) kao i moj odgovor na taj birokratski bezobrazluk.

 

Enver HASANBAŠIĆ, Tetovo, za Zenicablog

 

fuzip01