19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 15 April 2013 15:52

Zeničani i Zenica Open

 

II Zenica open 2013. održan je 13.aprila 2013.godine u Gradskoj areni. Na ovom međunarodnom turniru učestvovalo je cca 600 takmičara iz 56 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije. Prema ocjenama kompetentnih ljudi, organizacija turnira bila je vrhunska, nivo karatea visokog kvaliteta, suđenje odlično. Organizator turnira Karate klub «Internacional» Zenica osvojio je 14 medalja ( 7 zlatnih, 6 srebrnih i 1 bronzana) i u ukupnom plasmanu u veoma jakoj konkurenciji izborio drugo mjesto iza sarajevskog «Perfekta» dok je treći bio «Holiday» iz Goražda.

 

I sad bi se o događajima iz sportskog ugla mogli napisati još mnogi redovi. Interesantno bi bilo upoznati se sa pobjednicima, najuspješnijim takmičarima, pa možda ispričati i neku anegdatu ili zanimljivost o ljudima iz svijeta karatea. Ali, možda je Zeničanima interesantno da saznaju nešto o učešću Zeničkih karate klubova na ovom takmičenju ( ali i na drugim).

 

E to je kuriozitet, ili bolje reći, za rubriku «VJEROVALI ILI NE»?!U Zenici postoji i/ili radi veći broj karate klubova čiji se osnivači hvale dobrim radom, brojnim članstvom, rezultatima sa nekakvih takmičenja raznog nivoa, organizuju razna klupska i sl. takmičenja na kojima djeci dijele medalje...


A na «Zenica open 2013», koji je takmičenje međunarodnog karaktera i u Programu zvaničnih karate takmičenja Karate saveza BiH izborni turnir za razne reprezentativne selekcije od djece do juniora, svi ti Zenički karate klubovi dovedu dva takmičara. VJEROVALI ILI NE – dva takmičara dovede Karate klub «Mladost» Zenica. 


Na svojevrstan festival mladosti i sporta u Gradskoj Areni na koji klubovi iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i naše domovine dovedu članove reprezentativnih selekcija svojih država i osvajače medalja sa međunarodnih prvenstava i takmičenja, Zenički karate klubovi dovedu samo dva takmičara. 


Istina, ne učestvuju oni već duže vrijeme ni na drugim zvaničnih takmičenjima i državnim prvenstvima. Jedini zenički Karate klub koji se zvanično takmiči je Karate klub «Internacional».


Najavljujući naredni «Zenica open» u aprilu 2014.godine, pozivamo zeničke prijatelje karatea, trenore, roditelje, bivše uspješne karatiste, da malo razmisle o tome gdje ide zenički karate, gdje i kako treniraju zenički karate klubovi, ko radi s djecom, gdje se takmiče...


Karate je bazni (borilački) sport, uključimo se svi, pomozimo njegovom ponovnom jačanju u Zenici. Karate klub «Internacional» Zenica želi da na idućem «Zenica open 2014» osim njegovih takmičara uzme učešće bar stotinjak zeničkih mladih karatista iz drugih klubova. Istina, za godinu dana ne može se steći veliko znanje karatea niti takmičarsko iskustvo, ali se može uraditi puno.


Želimo svima više sreće, rada ali i samopoštovanja!

 

KARATE KLUB  «INTERNACIONAL»

ZENICA


GALERIJU FOTOSA MOŽETE VIDJETI OVDJE