19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 11 Mart 2013 10:17

Zagađenje na Pišću

 

Pozdrav, Redovno pratimo vas portal i moram reci da Zenica napokon ima web stranicu koja se moze svakodnevno pratiti i dobijati jako zanimljive informacije o voljenom gradu, piše nam na početku emaila sugrađanin, koji je poslao i fotografije za Žutu minutu.

.

 

Obracam vam se sa fotografijama NO COMMENT u kome je vidljivo da su u Zenici pored Mittala najveci zagadjivaci  i kucna lozista. Da stvar bude gora to su posljeratno izgradjeni novi objekti sa minimalno 200 metara kvadratnih, poslovnim prostorima itd. Na slici je primjer jedne takve kuce ciji vlasnici su eminentni gradjani grada koji se iza 22:00 sata maskiraju i kolicima - tackama voze lug  i istresaju u kontejnere ALBE a pitanje je da li  placaju i odvoz smeca?

 

Sa slika je vidljivo da koriste najlosiji ugalj a da li postoji alternativa? Postoji PELET ili GRADSKO GRIJANJE MZ Pisce je zenicka najzagadjenija mjesna zajednica ali ne zbog starih nego zbog novih posljeratnih objekata koji nicu sa velikim "zeljezarskim" dimnjacima. Da li je vrijeme da se po ovome pitanju nesto uradi? Dosta nas Mittal ubija ali zasto sami sebe?

 

Zabrinuti gradjani MZ Pisce