Printaj ovu stranu
srijeda, 06 Mart 2013 10:54

Kružni tok sa trakom viška

 

Poštovani, Postoji li ikakva mogućnost da kružne tokove, kojih je sve više u našem gradu, projektujete i gradite tako da unutrašnja traka bude urađena s kamenom kockom umjesto asfalta, piše jedan sugrađanin, u nadi da će ovo pročitati nadležni. I nastavlja.


Ako je to preskupo ili neizvodljivo, možete li barem unutrašnju traku učiniti neugodnijom za vožnju nekom vrstom rebrastih ležećih policajaca?  Većina vozača u Zenici ne poznaje pravila vožnje u kružnom toku, pa čak profesionalni vozači, taksisti i policija maksimalno koriste unutrašnju traku, tako da je pravo čudo što dosad nije bilo udesa. Na priloženoj fotografiji vidite da niko ne koristi vanjsku traku.


6665546677Zenica je tijesna, i nema prostora za veće kružne tokove, ali barem onda postojeće napravite tako da su maksimalno bezbjedni. Unutrašnja traka nema smisla kad su sve ulazne saobraćajnice s jednom trakom. Na ulazu u kružni tok na Hamidi iz Radakova su 2 ulazne trake, ali nije označeno za šta se koja koristi. Dobro bi došao putokaz kao ovaj iz Njemačke. 

 

Hvala

 

(podaci poznati redakciji)

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)