Printaj ovu stranu
srijeda, 13 Februar 2013 19:28

Reagovanje: Nismo protjerani

 Potpredsjednik Ragbi saveza BiH Semir Mahić uputio nam je Reagovanje na satirični članak našeg saradnika Kenana Ć., objavljenog početkom sedmice u rubrici Žuta minuta. Reagovanje prenosimo izvorno, u cijelosti. 

 

Reagovanje na tekst “nek je nama Duče vraćeno “

Poštavani ,

 nemogu a neodregovati na pomenuti tekst u dijelu koji se odnosi ragbijaše Zenice i Bosne i Hercegovine.

Naime ,nemogu se oteti utisku da je posrijedi totalna neupućenost bar u dijelu koji se odnosi na izgradnju ragbi terena,u ime ragbista odgovono tvrdim da se ne osjećamo “protjerano “ čak šta više

smo sretni zbog mogućnosti da i najtrofejniji zenički klub a i svi ostali ragbi klubovi u Bosni i Hercegovini dobiju svoje mjesto pod suncem.

Poznata je činjenica da UEFA kamp na Kamberovića ravni NEgradi Općina Zenica i ne ulažu se novci naših sugrađana nego je na dijelu visprenost čelnika NS BiH koji su uspjeli privući investiciju

koja je prvobitno bila namjenjena Sarajevu ali je po mom skromnom mišljenju najbolji poratni načelnik općine Zenica uspio iskoristiti nesuglasice sarajevskih načelnika i dovesti UEFA kamp u naš grad.

Na čelnicima Ragbi saveza je da pokažu da su sposobni napraviti istu stvar odnosnu povezati relevantne subjekte od lokalne zajednice do države te uz pomoć krovne Evropske i Svjetske ragbi asocijacije ( FIRA-AER,IRB)  i izgraditi ragbi kamp u BiH .

 

Da bi javnost bila što iscrpnije bila upoznata sa paniranom izgradnjom RAGBI stadiona želim  napomenuti da je izgradnju prvog ragbi stadiona inicirao Ragbi savez Bosne i Hercegovine a ne Općina Zenica a ponajmanje  uvaženi g.din Husejin Smajlović  i nadasve ne sa ciljem protjerivanja ragbista koji će i u budućnosti odigravati svoje utakmice na Atletskom stadionu Kamberović polje.

Bolje upućenu sugrađani upoznati su da je  lokalitet Plandilo-Kamberović polje ( tzv.šljaka) u planskoj dokumentaciji ( Urbanistički plan) opredjeljenj za  sport i rekreaciju,tu činjenicu su čelnici RgS BiH iskoristili i uputili zahtjev Općini Zenica da zajedničkim snagama krenu u pomenuti projekat.U Općini Zenica su imali razumjevanja te prihvatili NAŠ zahtjev te isti uvrstili u vrlo važan dokument STRATEGIJU RAZVOJA OPĆINE ZENICA i u istom planirali i finasijsku podršku za izgradnju stadiona u periodu 2012god.-2014.god.

 

Ukratko, kada bi svi relevantni subjekti ( Vlada ZDK kantona,FMSiK ,MCP BiH..) imali sluha  za ragbi sport makar dio kao naš GRADONAČELNIK mi u ragbi savezu bi mogli obećati da će ragbi reprezentacija BiH u ragbiju VII biti prva ekipna reprezentacija na OI u Riu ( Brazil)2016.godine.

 

 

Podpredsjednik UO RgS BiH

 Semir Mahić

 

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)