24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 03 Januar 2013 10:00

Bezobrazluk oko parkinga

 Ulica, od Kamenitog  mosta do Ekonomske škole je dvosmjerna. Međutim, zbog JP Parkinzi, koje je zauzelo pola Zenice i prostor u koji nisu marke uložili, ni pripremili za parkiranje, pa se na pojedinim mjestima parkiramo po trotoarima... (koliko znam trotoari su za pješake). Odmah u blizini Kamenitog mosta prema Kineskom  cijeli trotoar do Talića brda je u parking mjestima i to sve regularno plaćamo... A djeca ne mogu do skole doći trotoarom... piše naš sugrađanin Jasmin. I nastavlja..

 

Da se vratim na glavni problem. Ulica od Kamenitog mosta je dvosmjerna, ali se zbog parking mjesta ne mogu mimoići dva automobila... nego uvijek jedan mora ići na trotoar i voziti se trotoarom.... i naravno uništavati svoje auto, penjući se na trotoar... zbog koga?? Zbog JP Parkinzi, jer nije paralelno s ulicom napravio parking nego "poprijeko" da bi imao više naplatnih mjesta, a koga briga da li saobraćaj može funkcionisati u dva smjera.

 

Prije par dana me je zaprepastilo i morao sam se javiti da to građani pročitaju. Automobil JP Parkinga parkiran na trotoaru (preko kojeg se odvija) saobraćaj!! Neće oni da zauzmu svoje parking mjesto jer ode markica... a blokirana cijela ulica dok oni naplate nekom što u 15 minuta nije platio kartu, pa mu stavili lisicu na gumu...

 

A to što saobraćaj stoji, što se ljudi pate da prođu nikom ništa. Zanima me samo ko će biti kriv, ako neko udari pješaka na trotoaru, da neće slučajno JP Parkinzi... Šta će biti ako ja ne želim da se popnem na trotoar i blokiram saobraćaj, jer po zakonu se ne smije voziti trotoarom...  Zavisi šta će biti od toga, ko je sa druge strane volana, ako je neka merhametli duša on će handriti svoje auto i popeti se na trotoar, a ako je neka "veća faca" mogu samo dobiti metak zbog toga što sam se ponašao po zakonu...  A ako me policija vidi, još će me kazniti za smetanje u saobraćaju i voženje po trotoaru ....

 

Bezobrazluk...

 

Mislim da je krajnje vrijeme da JP Parkinzi kao firma malo ulože u infrastrukturu parkinga, a ne samo da osavremenjavaju sistem naplate i proširuju djelatnost praonicama... i da se počnu ponašati normalno. A molim i vas da sve svoje snage iskoristite da se u toj ulici obezbijedi normalan dvosmjerni saobraćaj.

 

S poštovanjem

J.