20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Decembar 2012 14:24

Gdje završavaju naši paketi

Zeničanin Almir N. nam je dostavio pismo, o njegovim iskustvima sa prijemom pošiljki, koje objavljujemo u cjelosti.

 

Svi znamo ko sve radi i kako dolaze do svojih radnih mjesta, pogotovo bolji poslova, pa tako me ne cudi da svako i u Bh Pošti radi. Međutim to nije razlog mog javljanja. Razlog je obavljanje posla ili bolje ne obavljanje za koji su oni zaduženi. Pa evo da objasnim, dobijem ja par puta paket koji bi trebao biti dostavljen na moju adresu.I cekam ja, cekam paketa, kontaktiram ljude koji su mi poslali, kažu sa njihove je strane sve uredu..

 

Odlazim u Poštu da se raspitam. Kazu na šalterima da kod njih nema i da idem šefu poštara. Odem ja kod šefa, tj. šefice, udjem i objasnim sve. Ustade gospodja iz svoje fotelje i trazi, trazi nadje paket (koji sam čekao oko 2 sedmice da mi dostave) daje mi paket bez objasnjenja zašto sam toliko čekao, ali naravno pita sta je u paketu haha.. Al hajde predjem ja preko toga i kući..

 

Poslije nekog vremena opet meni treba stići jedan paket. I opet kao i prije čekam ja, ništa ne dolazi. Kontaktiram opet pošiljaoce kazu poslali. Odem u poštu opet kod gospođe šefice, ali ovaj put paketa nema, tj. nije ni pogledala. Ali, daje mi broj od postara, i sad navodno ja bih trebao njega zvati na telefon da bi on meni govorio ima li  ili ne, mislim da to ipak nije moj posao.. U redu, dođem kući i od pošiljaoca dobijem priznanicu na kojoj se vidi da je poštarina uplaćena, i datum.. Sve ja to isprintam i odem dole.. Udjem i priznanicu pokažem gospođi šefici, međutim njen odgovor je "Meni ovo nista ne znači, paketa nema,nije kod poštara (zvala ga je opet), možda je zalutao, možda se vrati, ja nemam ništa s tim".  Ja kažem da luta po čitavoj BiH do sad bi dosao odkad čekam, ali to nju baš i nije briga. Kažem "Recite mi kome da se dalje obratim, osim Vas", a ona mi rece da se nemam kome vise obracati .Pitam ko je vozio pakete iz Sarajeva u Zenicu, ni to ne odgovori, ili neće ili ne zna. Rekoh joj da sam isto ovako jednom cekao i da takodjer znam za još jedan slučaj kome je nestala pošiljka isto ovako, ali kome pričam, nije je ni briga. I evo još nisam dobio pošiljku, a ima već dvije sedmice i vise možda..

 

Da li je neko u Bh Pošti uzeo ili je odlutala van BiH to vjerovatno necu ni saznati, ali znam da ako mi nije dostavljena vraća se u poštu i nazad pošiljaocima, a oni nisu dobili nazad, a ni meni nije dostavljeno, pa sad ne znam šta li je, je li u pitanju krađa ili nemar ?