24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Decembar 2012 12:06

Raspad ili opstanak Čelika

Predsjednik RK ,,Čelika'' Pane Škrbić je ljut i razočaran odnosom svih u Zenici prema sportu uopće i rukometnom Klubu:
- Imamo definitivno najboji rukometni tim u državi, najbolje rukometne pojedice i velike rukometne znalce, odlične sportaše i ljude, odličan tim. Sto posto možemo biti prvaci države! Ali ne možemo ako za svaku utakmicu dva-tri člana Uprave iz džepova vade novac i plaćaju zvanična lica, autobuse za putovanja i slično. To je više neodrživo! Ja sam sinoć po ko zna koji put iz svog džepa platio takse za sudije i delegate. Ovo više ne može ovako! Izgleda da ovom gradu više odgovara borba za opstanak, jer ne podržava one koji žele i mogu ostariti vrhunski rezultat i sami vrh u svom sportu. Jedva čekam kraj polusezone u prvenstvu da vidimo – treba li nam ili ne treba Rukometni klub ,,Čelik''?!  Imamo sjajne igrače, koji mogu igrati u svakoim klubu u BiH pa i šire. Treba im na vrijeme reći da u polusezoni mijenjuju Klub, ako Zenica ne može isfinansirati ovaj Klub. Uz napore Općine, koji nisu dovoljni, u finansiranje se mora uključiti i Vlada Kantona, koja izgleda i ne zna šta znači riječ ,,sport'', a i zenička privreda...

 

- Neki naši igrači već imaju ozbiljne ponude da karijeru nastave u drugim klubovima (,,Sloga'' iz Doboja je zainteresovana za Aldina Begagića i Milana Duvnjaka, ,,Borac'' iz Banja Luke za Gorana Šarenca, Konjuh iz Živinica za Davora Kadića, za Milana Ivančeva interesuje se novosadska Vojvodina i td.). Mi sada imamo odličnu prvu sedmorku i ,,klupu'', najbolji tim u 62 godine postojanja Kluba i bila bi prava šteta da se sve to raspadne ,,kao kula od karata''...  Imamo sjajna rukometna imena: Aldin Begagić, Davor Kadić, Goran Šarenac, Mirza Dervenčić, Milan Ivančev, Eduard Martić, Elvis Brkić, Milan Duvnjak , Andreas Dominiković i drugi koji mogu igrati u svakoj od ekipa u BiH, a i van države. Imamo i sjajan podmladak, od kojih su dva već juniorski reprezentativci - Haso Ćosić i Amara Kobilicu... – Jada se Pane Škrbić i poziva sve one koji žele da dođu i vode i pomognu Klub.

 

Dodaje:
- Na žalost neće niko da dođe. Više puta smo molili, pozivali, otvrorili sva ,,vrata'' za sve pozicije u Klubu. Niko neće da dođe jer u Upravi RK ,,Čelika'' niko ne prima ni jedne marke honorara, već daje svoj novac za finasiranje Kluba . To nema nigdje! Praktično plaćaš da budeš predsjednik, sekretar ili direktor Kluba! Niko u Klubu i ne pomišlja da dobije honorar za veliko ulaganje vremena, znanja i energije u Klub, niti bi to uzeli sve i da je klub ,,moćan'' da plati, ne bar dok sam ja predsjednik Kluba. Niko se ne može ,,ogrebati'' o Klub! Radimo sve ovo jer volimo ovaj klub i ovaj sport, ali sve ima svoje granice: ne možemo više plaćati troškove Kluba - službenih lica, autobusa za prevoz igrača na utakmice van Zenice, ishranu, zaštitara - svojim novcem! – kategoričan je predsjednik Škrbić.

 

Pauza za polusezonu će brzo i treba brzo reagovati i vidjeti - šta sa najuspješnijim sportskim Klubom u Zenici ubuduće: dalji razvoj, ili ,,raspad sistema''?  

(press RK Čelik)