20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 13 Novembar 2012 13:19

I opet: kažu da je grijanje OK

Mnoštvo Zeničana na društvenim mrežama danas je govorilo o hladnim radijatorima u raznim dijelovima grada. Pozvali smo direktora JP Grijanje Kasima Sarajlića, koji nam je kratko kazao da - ovo preduzeće iz Arcelor Mittala nema nikakvu informaciju o obustavi grijanja, te da ukoliko ga bude, tu informaciju će odmah podijeliti sa Zeničanima. 

 

- u 13.30 sam dobio informaciju da je došlo do kratkotrajnog nestanka struje na prigušivačima kotla, ali da je stanje ubrzo stabilizirano i da je nakon kratkotrajnog umanjenja isporuke toplote, vrlo brzo stabilizirana proizvodnja, te je u toku redovna isporuka, prenosimo Sarajlićeve riječi. Ono što su zeničani čuli jeste ogromna buka iz Mittala, kakva se nerijetko čuje tokom noći, ali je danas bila iznimno visoka i tokom prijepodneva i prvih popodnevnih sati.

 

Ono što je sigurno, sa ili bez obavjesti iz indijsko - britanske kompanije, jeste da su radijatori kod mnogo Zeničana bukvalno hladni, dakle  ne mlaki, nego hladni. Već su se počele pričati i  priče još uvijek zvanično u domenu "teorija zavjere" da je to " Mittalov  udarac nazad Zeničanima" zbog protesta i javnog publikovanja novog vikend zagađenja. I u Mittalu navode da je grijanje grada uredno, te da je samo bilo prilagođeno iznimno visokim vanjskim temperaturama, što je u skladu sa sporazumom JP Grijanje i Mittala. I u ovoj kompaniji kažu da je po srijedi bio samo kratkotrajni kvar, koji je ubrzo riješen. 

 

Zaključak - donesite sami.