29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Avgust 2012 01:15

Foto kritika: kvalitet radova

Osim mana Kružnog toka Metalurg, ali i GGM-a  u pogledu pristupačnosti koje su neophodne za osobe sa invaliditetom, evo već danas se vidi kvalitet radova. Ivičnjak je "prošetao" iz svog ležaja na početku mosta, kod "bajno" izvedenog pješačog prelaza bez potrebnih skošenja. O kvaliteti asfalta se može svako uvjeriti noćnom vožnjom, pa će pod svjetlošću farova najbolje vidjeti ono što okom ne može tokom dana. Ko i kako kontroliše radove, vrlo je upitno. Za mnogo manje greške u ulici Alipašina (Sarajevo) izvođač je morao vršiti ispravke, a u Zenici?!


I gustina asfaltnog završnog sloja je upitna i da li će se brzo pokazati tragovi točkova u vidu kolotečine (udubljenja). Ovo je nagradno pitanje!

 

Mirsad Đulbić

 

Na foto opasku i gospodina Đulbića dodati ćemo jedno zapažanje našeg posjetioca, koji je kazao da je veoma zanimljivo (slažemo se) da je horizontalna signalizacija ("zebre", linije) na prvom rondou (Metalurg) već "zrele" za obnavljanje, znatno prije nego su se "izlizale" prošlogodišnje na nekim drugim lokacijama.

 

Želimo vjerovati, mada će nekom zvučati ironično, da je uzrok veliki protok preko novog rondoa, ali opet ostaje nejasnoća kako su se bijeli tragovi počeli gubiti već mjesec dana nakon farbanja.

 

Naravno, dežurni branioci lika i djela smatrati će i ovaj osvrt našeg sugrađanina "napadom", "traženjem dlake u jajetu", a mi još jednom poručujemo da je ukazivanje na očigledne greške ili mane, ma koliko se one nekom činile sitnim, znatno produktivniji rad nego idolopoklonaško klimanje glavom i "nojevsko" uvlačenje (skrivanje)  vratova od problema, javašluka i rasipanja NAŠEG novca.

 

Jer, novo farbanje, novi ivičnjak te slične popravke po prijemu "objekta", ako nisu u garantnom roku, platiti ćete upravo vi (mi), pa je onda red da se i oni kojima plaćamo urađeno, malo uozbilje u izvedbi.

 

I na kraju, broj članaka, informacija, foto i video galerija o cijelom projektu GGM-a, ali i pratećih radova na kružnim tokovima (rondoima) i saobraćajnicama u gradu iskrenim i poštenim Zeničanima dovoljno govore o našem opredjeljenju da pozdravimo i medijskom pažnjom nagradimo svaki dobar potez u ovom gradu, kao i one koji su za njega zaslužni. To što Zenicablog, za razliku od drugih, neće žmiriti pred problemima, te ćemo objaviti I DOBRO I LOŠE u ovom gradu, bilo je, jeste i biće naše opredjeljenje, a oni čije oči i uši "vrijeđa" opravdana kritika nekog propusta mogu slobodno da  nas i dalje pokušavaju anonimnim komentarima da nas optužuju "za pristrasnost", ali i da se posvete drugim medijima, kod kojih je sve "med i mlijeko".  (A. DŽ.)