Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 Juli 2012 19:35

Koga zvati kad vas prevare

Naš sugrađanin S. Dž. danas nam je poslao email i fotose, a njegovo obraćanje nam služi da upozorimo naše sugrađaane na dva bitna momenta - OBAVEZNO uzmite i čuvajte račun, ne samo po izlasku iz radnje, nego i dok ne upotrijebite kupljeni proizvod. Nadalje, nemojte odustati - ovakav slučaj MORATE prijaviti inspekciji, te tražiti intervenciju. A tek onda pozvati u pomoć medije. Pročitajte : 

Poštovani, danas sam u mesnici _________kupio hrenovke i podvalili su mi, jer im je istekao rok trajanja! To sam shvatio kod kuće. U kesu mi nisu stavili račun, zvao sam sanitarnu inspekciju - dobio broj sa informacija 1182 (javili su se kao Kantonalni zavod za javno zdravstvo, zatim sam tražio sanitarnu inspekciju, rekli su mi da nije tu i da treba zvati Općinu Zenica, nakon što sam je ubjeđivao da znam da je tu sanitarna inspekcija, poklopili su mi slušalicu.)
A u mesnici ih je danas radilo ČETVERO (Starija teta, mlađa teta plave kose, mlađi muškarac i ovaj srednjih godina visok crne kose koji mi je dao hrenovke iz frižidera tj. pulta.)
Da bi problem bio veći te hrenovke treba da stavim u sendviče koje namjeravam večeras ponijeti na more. Kako bi mi to putovanje prisjelo kada bi te hrenovke putovale 12 sati u toplom automobilu.

ODGOVARAMO NAŠEM SUGRAĐANINU, ali i ostalima 

http://zdk.ba/uprave-i-zavodi/kantonalna-uprava-za-inspekcijske-poslove

ovo je web stranica sa kontaktima Kantonalne inspekcije, a općinske nadležne tražite preko:

http://www.zenica.ba/index.php?id=144#

DODATNA NAPOMENA: NEMOJTE nagađati oko imena radnje, samo nanosite štetu bespotrebnu (vjerovatno) pogrešnim osobama. Naša zakonska obaveza je da ne objavimo ime, jer je slučaj završio kao NEPRIJAVLJEN, a opet vjerujemo u autentičnost emaila, jer dio ekipe ZB lično poznaje autora, čije lične podatke, adresu i broj telefona, Redakcija Zenicabloga posjeduje. Dakle, post je objavljen issključivo kao edukacija ŠTA TREBATE činiti, a ne da bi se pisalo ili identifikovao iko. Za to postoje nadležni organi, naše je da skrenemo pažnju na pojavu, pogotovo u tropsko vrućim ljetnim danima. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)