05 Decembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Juni 2012 14:22

Panonika: Pomoć za Smriku

Dvadesettrogodišnji Mevludin Smriko iz Zenice je na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Klinikci za hematologiju, gdje mu je 9. maja dijagnosticirana bolest Lymphoma lymphoblasticum T/leucosis. On u ovoj ustanovi može imati samo 11 nedjelja terapije. Rezultati nalaza su pokazali neophodnost transplatacije koštane srži u veoma kratkom roku, a trenutna terapija ima za cilj zaustaviti tok bolesti i dovesti Mevludinov organizam u stanje koje će omogućiti operaciju, koja se može raditi jedino u inostranstvu i to na klinici Universitätsklinikum Tübingen Deutschland. Troškovi liječenja iznose 198.000 eura. U organizaciji HUG-a City Angels za sada Tuzlaci ovom mladiću kojem je pomoć prijeko potrebna, mogu pomnoći tako što će već od danas na Panonskim jezerima u humanitarnu kutiju moći ubaciti svoj prilog.

"Prva radna akcija predviđena je za subotu na Panonskom jezeru od 12.00 do 17.00 sati na kompleksu jezera i Beach partiju u bb Meduza sa DJ.Borgom", kažu u ovoj organizaciji, te ističu da je moto akcije "Budi heroj - Tuzla za Zenicu", javio je Tuzlanski info portal (TIP).

 

POMOĆ ZA MEVLUDINA SMRIKU MOGUĆE JE UPLATITI BILO GDJE DA SE NALAZITE  - PUTEM OTVORENIH RAČUNA - KLIKNI OVDJE ZA VIŠE INFO