28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Septembar 2011 21:27

Bjelorusija 0 - BiH 2 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

bjebil5Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sedmoj utakmici kvalifikacija za EP 2012. večeras je u Minsku pobijedila Bjelorusiju sa 2:0.

Golove su postigli Salihović (22.-penal) i Medunjanin (24.).

Nogometaši BiH ostvarili su četvrtu pobjedu, zahvaljujući kojoj su preuzeli drugo mjesto na tabeli D-grupe kvalifikacija.

 

Pitanje pobjednika bh. igrači riješili su u prvom poluvremenu, za svega dvije minute, kada su postigli oba gola. U 22. minuti Žavnerčik je u svom šesnaestercu igrao rukom, sudija Kassai je pokazao na bijelu tačku, odakle je precizan bio Salihović. Dvije minute kasnije Medunjanin je preciznim udarcem s 15 metara pogodio donji desni ugao gola za vodstvo BiH od 2:0.

Do kraja utakmice reprezentativci BiH odigrali su disciplinirano u odbrani i na sredini terena, ne dozvoljavajući domaćim igračima da iskoriste terensku inicijativu koju su imali posljednjih 60 minuta. Otvorenu igru Bjelorusa nogometaši BiH mogli su iskoristiti u finišu kada je Misimović sjajno uposlio Pjanića, ali je udarac novog prvotimca Rome odbranio Ževnov.

Bh. reprezentacija na kraju je došla do važne pobjede nad jednim od konkurenata za drugo mjesto u grupi, s kojima će se ponovo sastati za četiri dana u Zenici.

Reprezentacija BiH u Minsku je nastupila u sastavu: Hasagić, Spahić, Pandža, Papac, Rahimić, Zahirović, Lulić, Pjanić, Salihović (od 72. Maletić), Medunjanin (od 88. Muslimović), Džeko (od 80. Misimović).

Današnje fotose iz Bjelorusije možete pregledati u mini galeriji klikom na fotos ili brojeve ispod njega - desno.

bjebil6

Čitano 4025 puta Zadnji put promjenjen petak, 02 Septembar 2011 21:41