29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Januar 2015 17:23

O programu Dana dječije radosti

Dostavljamo vam informacije o kulturno - zabavnom programu koji je organiziran povodom obilježavanja Dana dječije radosti u srijedu 31.12. 2014. od 11:00 do 15:00 sati na trgu Alije Izetbegovića (plato ispred RK Bosna) u organizaciji Udruženja “Biseri sevdaha “ iz Zenice, pod generalnim pokroviteljstvom grada Zenice. Kompletan program je prilagođen našim najmlađim, a u njemu su osim muzičkog dijela i programi edukativno-zabavnog karaktera u saradnji sa organizacijom Ekopak iz Sarajeva:

Eko Kviz- za najhrabrije dječake djevojčice učesnike u kvizu podjeljeni su poklon paketi.  

Nagradna igra – PLES SA BALONIMA, 

Nagradna igra -  RAZVRSTAJ I UBACI OTPAD U KANTU 

Pozorišna predstava RECIKLAŽA NIJE GNJAVAŽA,

Edukativno zabavne radionice

Dječiji zabavni program u nastavku realizirali su mladi glumci Dječije, omladinske i luktarske scene BNP-a, plesne grupe i sami pristigli dječaci i djevojčice sa namjerom da lično očestvuju u programu i zasluženo su se izbore za poklon paket organizatora programa.

Cjelodnevni odnosno prvi i drugi dio programa režirao je glumac BNP-a i rukovodilac Dječije scene Miroljub  Mijatović.

 

Nažalost zbog ekstremno niski temperature iz razloga sigurnosti i zaštite djece učesnika u programu i pristigle djece koji su pratili program, zatim tehnički problema i ispada razglasa i ostale opreme izazvane izuzetno niskim temperaturama bili smo prisiljeni skratiti program koji je bio raznovrstan, pun dinemike i izuzetno kvalitetan, štete je što nam uslovi nisu dozvoljavali da ga realiziramo u punom kapacitetu. Takođe želim da se zahvalim ovom prilikom svim učesnicima, prisutnim građanima i djeci na Trgu Alije Izetbegovića na hrabrosti, želim im Sretnu Novu 2015.godinu, puno zdravlja i neka im se sve želje ispune -kazao je Avdo Ismić u ime organizatora Udruženja “Biseri sevdaha” iz Zenice.

 

S poštovanjem !

Udruženje   “Biseri sevdaha”