19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 31 Decembar 2014 21:44

Foto: Zenica dobrodošla 2015.

Prije svega temperatura od minus 9 Celzijusa (20h), a onda i zbog toga što nema organizovanog dočeka vani, Zeničani posljednje sate pred doček Nove 2015. godina dočekuju u zatvorenom. Kad se na to doda uobičajeno povišeno zagađenje, te teška materijalna situacija za većinu građana, "dobiju" se poluprazne ulice koje su ionako slabo okićene i obilježene uoči Najluđe noći.

 

Ipak, mnogo veselije je u desetinama restorana, kafića, koji zvanično i nezvanično organizuju doček 2015. godine. Prema dosadašnjim informacijama, posljednji dan 2014. protiče sa sigurnosnog aspekta bez ikakvih većih problema za ljekare, policajce, vatrogasce i druge zvanične službe.

 

Zeničana na ulicama grada ni iza ponoći nije bilo "za lijeka", ali se zato veselilo u objektima. Gradski displej je pokazivao u 01.00 -12*C, a najvatrenije je bilo u Family centru Ekran, gdje se Nova dočekala uz najpoznatiji zenički bend Nemoguće vruće.... u Cabaret Clubu prvi ovogodišnji ples otplesao je glumac Haris Burina sa suprugom Uranelom, a i u Hennessy baru atmosfera je bila usijana. Uz zdravice, ples i muziku Zeničani su poželjeli da im 2015. donese više dobra nego 2014. koju su upravo ispratili.

 

SRETNA NOVA GODINA!

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

(Zenica, 21/23/01 h)