Printaj ovu stranu
četvrtak, 18 Decembar 2014 15:53

Proba: S.A.R.S. i Dubioza

Red Bull Soundclash: Dubioza kolektiv i S.A.R.S. na završnom trening kampu! Dubioza kolektiv i S.A.R.S. stigli su u Sarajevo i trenutno se nalaze u 'trening kampu' u Studiju 1 Muzičke produkcije BHRT, gdje su u toku završne kondicione i taktičke pripreme za Red Bull Soundclash. I jedni i drugi s posebnom pažnjom uvježbavaju pjesme suparničkog benda, a naročito je zanimljivo pratiti njihove reakcije kada čuju svoju pjesmu u izvođenju drugog benda.

 

Dubioza i S.A.R.S. najavljuju show za pamćenje i spektakl za publiku u subotu 20. decembra u – sada je već sigurno – prepunoj Areni Zenica. Podsjetimo se koje su to 'discipline' koji ih očekuju u ovom izazovnom 'muzičkom višeboju': Bendovi se nalaze na dva stagea na dvije nasuprotne strane dvorane, a publika je između njih. Prvo će za zagrijavanje svaki bend odsvirati po tri svoje pjesme, a potom izvode po jednu obradu neke poznate pjesme. U rundi ‘Take Over‘ sviraju po dvije pjesme drugog benda u svom stilu. Zatim u rundi ‘Sound Clash‘ svaki od bendova svira po tri svoje pjesme u tri različita muzička stila (npr. reggae, funk, rock…), da bi na kraju izveli po još jednu svoju pjesmu sa specijalnim gostima, čija imena neće biti poznata do samog početka ove runde.

 

Sve u svemu, i s obzirom na imena bendova, odlična zabava i izvrsna svirka su zagarantovani. Vrata Arene u Zenici se otvaraju u subotu, 20. decembra 2014. godine u 18:30, a program počinje u 20:00. Sve informacije o Red Bull Soundclashu mogu se naći na Redbull.ba


pds03

Posljednje od

Povezani članci (by tag)