19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Decembar 2014 17:37

S.A.R.S. i Dubioza Soundclash

Od 20. decembra i prvog regionalnog Red Bull Soundclasha dijeli nas još samo nekoliko dana, a skoro sve ulaznice već su rasprodane. Organizatori javljaju da je preostalo još nekih 300 karata. Bendovi se marljivo uvježbavaju, a za fanove – koji će očito ispuniti zeničku Arenu do posljednjeg mjesta – Dubioza kolektiv i S.A.R.S. su snimili mini video zezanciju.

 

Video zezanciju su snimili u svlačionici sale prije Koncerta godine u Novom Sadu. Pogledajte video i komentare o suparničkom bendu, kao i njihov osvrt na koncept događanja u Zenici.

 

Red Bull Soundclash je jedinstveno muzičko iskustvo, novi koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila. Princip je: 2 benda – 2 stagea – 1 show. Bendovi se nalaze na nasuprotnim stageovima u istoj dvorani i s publikom između, i naizmjence sviraju obrade hitova, svoje i pjesme drugog benda u različitim verzijama i žanrovima – reggae, rock, jazz, funk, metal, ska... boreći se za naklonost publike. Riječ je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, prije svega, dobra zabava i spontana muzička saradnja. Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Nizozemskoj i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja, a sad prvi put dolazi u region.

 

Vrata Arene u Zenici se otvaraju u subotu, 20.12.2014. godine u 18:30, a program počinje u 20:00. Sve informacije o Red Bull Soundclashu mogu se naći na www.redbull.ba. Ulaznice su u prodaji na www.kupikartu.ba.