Printaj ovu stranu
utorak, 09 Decembar 2014 21:43

Humanitarna predstava za Filipa

Hit predstava "Đevrasim Cvijan za presjenika" prema djelu autora Envera Puške, u kojem lik kandidata za predjsednika, Đevrasima Cvijana igra Dragan Marinković Maca, koju je do sada u BiH pogledalo više desetina hiljada ljudi, ovih dana će ponovo biti prikazana pred publikom u Bosni i Hercegovini. 

 

Tako će već od četvrtka 11. decembra "Đevrasim Cvijan..." svoju kandidaturu predstaviti u BKC Gračanica u 19:00 sati, dan poslije, u petak 12.12. istu predstavu će doživjeti publika u BKC Živinice. 

 

U ponedjeljak 15.12. Dragan Marinković Maca će u Tuzli igrati predstavu "Đevrasim Cvijan za Elnura" koja je humanitarnog karaktera, a dio sredstava od predstave idu za liječenje troipogodišnjeg dječaka Elnura Hadžića iz Tuzle. Akciju su već podržali, ali pozvali i druge da im se pridruže, Mato Đaković, Hazim Mujčinović, Irfan Kasumović, Asim Pars Paščanović, Denim Rahmanović, Abdulah Ibraković, Darko Vojvodić i mnogi drugi kulturni i sportski radnici iz ovog grada.

 

Nakon Tuzle predstavu "Đevrasim Cvijan za presjenika" će gledati publika u Bijeljini u utorak 16.12.2014. godine. 

Marinković će i u Zenici igrati "Đevrasima Cvijana..." humanitarno za potrebe liječenja Filipa  Blaževića u četvrtak 18.12.2014. godine u Kinu Multiplex Zenica u 18:00.

 

Isti dan 18.12. sa početkom u 20:00 sati "Đevrasima Cvijana za presjenika" pogledaće publika u Kaknju.  Šlag na tortu i završetak ovogodišnje turneje po BiH desit će se u Domu Mladih Sarajevo 19.12. "Đevrasim Cvijan za presjenika", a 26.12. "Mahalac". 

 

Marinković će nakon turneje po Bosni i Hercegovini, već u prvom mjesecu nove godine nastaviti svoju, odnosno predsjedničku turneju po susjednoj Hrvatskoj, a onda i po Sjedinjenim Američkim Državama. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)