28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Decembar 2014 21:01

Kako će izgledati dvoboj u Areni

Red Bull Soundclash: kako će izgledati 'zvučni dvoboj' Dubioze i S.A.R.S.-a? Do prvog regionalnog Red Bull Soundclasha, u kojem će 20. decembra u zeničkoj Areni „instrumente ukrstiti“ Dubioza kolektiv i S.A.R.S., ostalo je još svega par sedmica. U očekivanju ovog spektakla, upoznajte se s konceptom Red Bull Soundclasha, tj. šta će to publika u Areni imati priliku vidjeti i čuti.

 

Red Bull Soundclash je originalni format živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitog zvuka. Dubioza kolektiv i S.A.R.S. će se nalaziti na dvije bine na suprotnim krajevima dvorane, a publika će biti između njih. U nekoliko rundi bendovi će odgovarati na različite izazove, demonstrirajući svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Bendove i publiku kroz cijelo veče će voditi Frenkie, a za muzičku podlogu i postavljanje zadataka bendovima zadužen je DJ Soul.

 

rbsc news photo

 

Na samom početku, oba benda će odsvirati po tri svoje pjesme za zagrijavanje, a potom slijedi runda u kojoj sviraju po jednu obradu neke poznate pjesme po svom izboru.

 

Stvari se ozbiljno zahuktavaju u rundi 'Take Over': jedan bend počinje neku od svojih pjesama, a drugi je preuzima i svira u svom stilu, a zatim mijenjaju uloge, i sve to ponavljaju dva puta. U rundi 'Sound Clash', svaki od bendova svira po tri svoje pjesme u tri različita muzička stila (npr. reggae, funk, rock...). I, na kraju dolazi runda 'Wild Card', u kojoj oba benda izvode po još jednu svoju pjesmu sa specijalnim gostima, čija imena neće biti poznata do samog početka ove runde.

 

Karte po povlaštenoj cijeni do srijede u ponoć

 

Sve informacije o Red Bull Soundclashu mogu se naći na www.redbull.ba. Ulaznice su u prodaji na www.kupikartu.ba, po cijeni od 10 KM do 10. decembra (srijeda do ponoći), a nakon 10. decembra cijena će biti 15 KM. Prodajna mjesta u Zenici su u agencijama Centrotrans (Mehmedalije Tarabara 4) i Dar Prirode (M. Tita 17). Počela je i ulična prodaja u Sarajevu (plato Skenderije, ispred Tržnice i na Ferhadiji) i u Zenici (ispred Robne kuće Bosanka).