Printaj ovu stranu
utorak, 18 Novembar 2014 14:22

Zenički mališani na Dječijem sajmu

Javnu Ustanovu Predškolski odgoj i obrazovanje Zenicana prvom „Dječijem sajmu“ održanom u Sarajevu od 14-16.11. predstavio je u revijalnom dijelu programa vrtić „Pinokio“ sa plesnom inscenizacijom numere „Let ti go“  iz animiranog filma Frozen- Snježno kraljevstvo.„Dječiji sajam“ je najveći regionalni događaj za djecu na ovim prostorima.

 

Snježno kraljevstvo je i na ovogodišnoj VI Smotri dramskog stvaralaštvaBNP Zenica,osvojilo je prvu nagradu za likovnost (kostimografiju i scenografiju). Kostimi i scena „ Snježnog kraljevstva „ su od reciklabilnog materijala. Za njihovu izradu utrošeno je preko 500 kvadrata folije od najlona,  te papira, a na kostimima je napravljeno oko 20.000 čvorova. Tim koji je radio na ovom projektu  zajedno s mališanima kroz ovaj nastup  poslao je poruku da otpadni/ambalažni  materijal može biti kostim, scena i igračka.Korištenjem ambalaže u svakodnevnom radu oni educiraju najmlađei neposrednočuvaju okolinu.

 

Za koreografiju je odgovorna  Erna Čunjalo, kostimografiju Nevenka Begić, a scenografiju, tehničku realizaciju i koordinaciju Zijada Kurtodža- Vučak.  Odlazak, pripremu  i učešće u programu „ Dječijeg sajma“ mališanima  iz Zenice omogućio je Ekopak, prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini. Predstavnici Ekopaka su pored navedene podrške pripremili i poklone za mališane.

 

d sajam03

Posljednje od