19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 09 Novembar 2014 12:35

Poziv: Converse Rubber Tracks

Program “Converse Rubber Tracks“ nastao je iz želje brenda Converse da muzičkoj zajednici na području Balkana omogući i pokloni projekt preko kojeg će talentovani umjetnici moći izraziti svoju kreativnost.  Svjetski priznati muzički program, koji  po prvi put dolazi u regiju, pružit će mogućnost neafirmisanim bendovima da snimaju u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklina.  

 

 Platforma “Converse Rubber Tracks” otvara poziv za  sve bendove sa prostora Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske, a aktivnosti počinju u novembru 2014. i trajat će do maja 2015. godine.   U okviru projekta “Converse Rubber Tracks“ svim zainteresovanim posjetiteljima bit će pružena mogućnost prisustvovati zabavnim i edukativnim, besplatnim muzičkim radionicama koje će na  različite teme, održati najeminentniji domaći muzičari i producenti. Radionice “Converse Rubber Tracks“ održat će se u slijedećim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banja Luci i Skoplju.  

 

Prva radionica u okviru regionalne platforme “Converse Rubber Tracks” održat će se 15.novembra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 12h, a nakon toga u Sarajevu, 29. novembra. Mjesto i vrijeme održavanja ostalih radionica u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini će se sukcesivno  objavljivati.  Nakon održanih radionica, u martu naredne godine uslijedit će glavni dio “Converse Rubber Tracks” projekta: prijavljivanje bendova i glasanje. Svi zainteresirani bendovi, bez obzira na žanr, moći će se prijaviti popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.hr. U najuži krug ući će bendovi odabrani putem glasanja fanova, a od 15 odabranih bendova stručni žiri će odabrati 7 koji će dobiti priliku snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu.   Nakon snimanja u Novom Sadu, u maju naredne godine, najbolji bendovi sa takmičenja “Converse Rubber Track” nastupit će na koncertu u Domu omladine u Beogradu.  

 

Takmičenje “Converse Rubber Tracks“ do sada se održalo u SAD-u, Brazilu, Španiji, Njemačkoj i Holandiji. “Converse Rubber Tracks” pružio je mogućnost za više od 500 muzičara da dožive jedinstveno iskustvo snimajući u vrhunskim profesionalnim studijima sa timom iskusnih producenata, bez troškova.   Kroz “Converse Rubber Tracks”, Converse se zahvaljuje kreativnom društvu i svim ljudima na promovisanju brenda kroz 105 godina dugu historiju.   Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici www.converse.hr  .