28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Oktobar 2014 15:08

Raspored 1.DFF-a u Ekranu

Dječiji filmski festival, revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za decu iz cijelog svijeta, jedini je događaj te vrste u Bosni i Hercegovini. Osnovan ove godine, planira da privuče više od 10 000 posjetilaca u svom prvom izdanju i tako postane jedna od  najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji.

 

Osim što djeci daje priliku da u kinu, po veoma pristupačnoj cijeni, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove za dječije i porodične produkcije, DFF će se tokom sedam dana  truditi  i da stvori prostor po mjeri i željama djece. Dio festivala su i brojne radionice i igraonice koje organizujemo u saradnji sa brojnim profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa djecom – pojedincima, nevladinim organizacijama, domaćim i stranim kulturnim centrima, ambasadama, bibliotekama, državnim službama.

 

Dječiji filmski festival  je projekat od interesa ministarstava obrazovanja i kulture na svim nivoima čiju podršku očekujemo. Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umjetnost i kvalitetnu zabavu za djecu, kao i da bi obrazovao mladu kino publiku i buduće filmske autore i autorke. U svom prvom izdanju,DJEČIJI FILM FESTIVAL obuhvata:

 

Filmski program ostvarenja za djecu i mlade iz Francuske, Brazila, Kanade,  Danske, Njemačke, Norveške, Belgije, Češke, Velike Britanije,  Holandije i SAD-a. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarci o životu životinja, nježne priče o prijateljstvu i uzbudljive misterije.

 

Zabavne i kreativne radionice važan su dio festivala koji će se odvijati u holu Family Centra Ekran  i ispred samog centra.

 

Obrazovne radionice usaglašene sa nastavnim planom i programom sa  učenjem kroz vršnjačku edukaciju i kroz vannastavne aktivnosti.

 

Dobro nam došli!

 Screen444Shot001baner 1dff A