Printaj ovu stranu
utorak, 28 Oktobar 2014 20:19

Foto: turnir vatrogasaca Evrope

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Zenica“ Zenica u okviru aktivnosti obilježavanja “Oktobar, mjesec zaštite od požara“  je organizovao već tradicionalni deveti međunarodni malonogometni turnir vatrogasaca Evrope “Zenica 2014“. Učestvovale su ekipe iz : Mađarske (Budimpešta), Hrvatske (DVD Beli Manastir), Slovenije (GARS Jesenice) i BiH (DVD Zenica, PVJ Zenica, PVJ Kakanj, PVB Sarajevo, Vatrogasni savet RS).

 

Na turniru prijateljstva je pobijedila ekipa, Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica - BiH, vatrogasci iz Budimpešte zauzeli su drugo mjesto. Treće mjesto je osvojila ekipa Vatrogasnog saveza RS BiH. Na kraju turnira vatrogasci iz Jesenica su uručili dobrovoljnim vatrogascima iz Zenice pumpu za ispumpavanje vode, te tako još jednom pokazali veliko prijateljstvo između ovih vatrogasaca. Turnir se održao u zeničkoj Areni i bio je na vrhunskom nivou. U fer i korektnoj igri, pobjedilo je prijateljstvo vatrogasaca i sve što ćini ovu djelatnost.


Ovu manifestaciju sporta i vatrogastva je zvanično otvorio je komadant PVJ Zenica, gdin Enes Zec. Nagrade i priznanja je uručio pomočnik načelnika Civilne zaštite, općine Zenica, gdin Mithat Serdarević. Pomoć pri realizaciji turnira je pružila Općina Zenica – Služba za civilnu zaštitu i Služba društvene djelatnosti, socialnu politiku i raseljena lica, Lindapek d.o.o. Zenica, JU Dom i porodica, A-print Zenica i Financ d.o.o. Mostar. Očekujemo podršku manifestaciji prijateljstva i našim aktivnostima, objavljivanjem ove informacije a time pomažete dobrovoljno vatrogastvo i protiv požarnu zaštitu na nivou cijele BiH.


Komandir DVD “Zenica“

Adnan Ćukle 


KLIKNI OVDJE da vidiš foto GALERIJU


.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)