Printaj ovu stranu
utorak, 21 Oktobar 2014 23:08

Footloose u Zenici 22.10. u 20h

Nakon medijski okarakterizirane ”trijumfalne premijere mjuzikla Footloose”, koja je održana 13. juna 2014. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, predstava će 22. oktobra u 20h reprizno biti prikazana u Bosanskom narodnom pozoristu Zenica.  Izvođači mjuzikla su studenti svih odsjeka Muzičke akademije Sarajevo te solisti Opere Narodnog pozorišta kao i mladi muzičari, plesači i vokalisti, koji se profiliraju za oblast Muzički teatar.


Riječ je o američkom hit mjuziklu, režisera Herberta Ross-a, po muzici Tom Snow-a iz 1984. godine, a obzirom na godinu kada je film snimljen ova postavka „Footloose“ mjuzikla simbolično svojim sadržajem obilježava 30. godina od premijere filma ali i 30. godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984.

 

Kreativni tim predstave čine: koreograf Samra Mlinar- Mandić, scenografija/kostimografija iMTM, muzička režija Alma Ferović-Fazlić, režija Irfan Avdić i Emin Hajrić, aranzmani Adnan Mušanovic-Arsić i korepeticija Aida Mušanović-Arsić.

 

Mjuzikl producira Institut za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva u saradnji sa Muzickom akademijom Sarajevo, Udruženjem iMTM.

 

U naslovnim ulogama gledat ćemo Leonarda Šarića, Melisu Hajrulahović- Tomić, Tarika Mulaomerovića, Nikolinu Vujić, Aidu Mušanović-ccArsić, Alena Hadžića, Ivana Sušca, Negru Čičić, Ajselu Zoronjić, Narcisa Zečića, Adisa Pirića i Irmu Mulić. U izvođačkom ansamblu nastupaju Dženana Aganspahić, Medina Turkocvić, Tina Dervišević, Ena Prutina, Edina Kordić, Emina Zahirović, Rabija Mahmutović, Dino Hasanbegović, Andrea Krasnić, Iva Vukić, Dinka Stroil, Irfan Čekić, Muedib Islamovicć i Amel Begić.

 

Muzički bend čine: Adnan Musanovic piano, Amar Češljar bubnjevi, Darko Hrgić bas gitara, Vedran Vujica gitara i Erik Marjanović sax. Specijalni gost produkcije je Fuad Backović Deen. Drugi po redu poslijeratni mjuzikl „Footloose“ je inicirao veliki uspjeh koji smo postigli sa prvim poslijeratnim mjuziklom “Briljantin”, koji je također u istoj produkciji premijerno izveden u Narodnom pozorištu Sarajevo u maju 2013. godine a komercijalno repriziran tri puta u julu i decembru. Karte po cijeni od 10KM su u prodaji na blagajni Bosanskog narodnog pozorista Zenica.

 

 

O mjuziklu Footloose

Nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack, zajedno s njom, iz Chicaga mora odseliti u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim 'vlada' gradonačelnik Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju matursku zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)