Printaj ovu stranu
utorak, 30 Septembar 2014 01:48

Film- 72 sata Summer Fest

Od 8. do 10. augusta održavao se prvi 72 Sata Summer Fest Ponijeri. Na festivalu je nastupilo preko 15 bendova sa prostora cijele BiH a headlineri festivala su bili Zoster, Laka i Billy Andol te beogradski bend S.A.R.S. Generalna ocjena da je festival bio jedan od najvećih događaja koje Kakanj pamti. Za tri dana trajanja festivala procjenjuje se da je planinsko izletište Ponijeri posjetilo preko 4.000 ljudi.

„Ova godina je bila teška svima, protesti, poplave i sve ostale nevolje zadesile su kompletnu Bosnu i Hercegovinu. Mnogi festivali, svirke, koncerti su otkazani. Mi smo uspjeli u svojoj namjeri da na 1.000 metara nadmorske visine organizujemo prvi u BiH 72 Sata summer FEST. Iako je za ovu godinu bilo najvaljeno pokretanje mnogih festivala,evo na kraju će ispasi da smo mi jedino festivalsko osvježenje na BH sceni. Ozbiljnom organizacijom i jednim iskusnim timom ljudi pokazali smo da se i u najgorim okolnostima može napraviti jedan veliki događaj pa čak i umaloj sredini. Sljedeće godine će nam biti puno lakše jer smo već stekli dobar publicitet.“ Izjavio je projekt menadžer festivala Boris Franjić.

Posjetioci su uživali u predivnom planinskom ambijentu, čistom zraku i zaista kvalitetnoj muzici. Svi bendovi su, kako kažu organizatori, sa Ponijera otišli prezadovoljni sa obećanjem da će se vratiti. Pogledajte odličan dokumentarni film o prvom 72 SSF koji potpisuje Modus produkcija.

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)