25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Juli 2014 22:37

Galerija: Streetbasket Zenica 2014.

Drugu godinu zaredom, trojica mladih zaljubljenika u sport, košarku i grad Zenicu, odlučili su organizovati turnir u uličnoj košarci. Streetball Zenica 2014 i ove godine se održao na terenu u Crkvicama, a posjeta je bila dosta veća nego prošle godine. 14 ekipa je imalo priliku da pokaže znanje i umijeće na vrućem asfaltu. Posjetitelji zu zaista mogli uživati u dobroj košarci i fer i korektnoj igri. Prvi dan turnira, odigrane su utakmice grupne faze. Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz 4 grupe izborile su četvrtfinale, koje se, kao i utakmice polufinala, utakmice za 3. mjesto i samog finala. 


Drugi dan turnira počeo je sa četvrtfinalnim utakmica,a nakon što su polufinalisti bili poznati uslijedio je revijalni program u kojem su nastupile djevojke iz Plesnog kluba "STARS" koje su zabavila sve posjetitelje i učesnike. Na red su došle polufinalne utakmice koje su igrale ekipe Elit Protein Shop-a i Fontane, te ekipe FRIENDS-a i Hotela Zenica, a plasman u finale izborile su ekipe Fontane i HotelZenica. Nakon što su finalisti bili poznati, uslijedilo je takmičenje u šutiranju trica, a najbolji "tricaš" ovogodišnjeg Streetball Zenica 2014 je NEDIM BEJTIĆ iz ekipe "KISELJAK".

 

U utakmici za treće mjesto igrale su ekipe Elit Protein Shop-a i FRIENDS-a, a nakon veoma zanimljive utakmice pobjednik je bila ekipa Elit Protein Shop-a koja je slavila sa rezultatom 21:19.

 

U finalnoj utakmici nastupile su ekipe Fontane i Hotel Zenica, a u neizvjesnoj utakmici slavila je ekipaHotel Zenica sa rezultatom 21:18, te zasluženo osvojili 1. mjesto na "Streetball Zenica 2014".

 

Za pobjedničku ekipu nastupili su Amir Gavranović, Jasmin Husetić, Dino Šekić i Dino Hodžić, dok su za ekipu Fontane nastupili Benjamin Fejzagić, Davor Kolak, Esnaf Durmić i Kemal Ajanović.

 

Najboljima su na kraju uručene novčane nagrade, medalje i diplome, a prvoplasirana ekipa je dobila pehar. Nagrade su uručili organizatori turnira: Mirza Hedžić, Krasnić Alen i Bambur Adi.

 

Prijatelji i sponzori turnira bili su: Omladinsko udruženje "REAKTIV"-suorganizator, Porodica Tolić, gospodin Ernad Ahmetspahić, gospodin Feđa Jovanović, gospodin Mirsad Livnjak, Kućni savjet Crkvice 48 i predsjednik Kućnog savjeta gospodin Ensar Selimović, MUP ZDK, Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica, Hotel Dubrovnik, kopirnica Eurocopy i porodica Uzunović, gospodin Jasmin Duvnjak i Omer Škaljo, FRIENDS Coffee House, Zvečajska Konoba, Hotel Dubrovnik, SOL AZUR i BUENA VISTA, Design - vizuelne komunikacije, Almy doo Zenica, Zenica Ink Cobertattoo. 

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA TURNIRA

 

 

 

 

 

..