25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Juni 2014 13:31

Prijavi se: Sportske igre mladih

U prva četiri dana prijava za ovogodišnje Sportske igre mladih, četvrte po redu, prijavilo se više od 5.500 dječaka i djevojčica. Sportske igre mladih će biti održane u 25 gradova Bosne i Hercegovine i uveseliti oko 30.000 dječaka i djevojčica, saopćio je organizator. 



- Nakon što su prošlogodišnje igre okupile više od 29.000 učesnika iz 19 bh. gradova, željeli smo tu radost i osmijehe vidjeti i u drugim bh. gradovima - kazao je predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović, te pozvao djecu i mlade da se prijave na ovogodišnje Igre i uživaju u omiljenom sportu uz zabavu i druženje. Svi koji žele biti dio ''najljepše sportske priče'' mogu se prijaviti na broj telefona 033/711 - 930 ili putem web stranice www.igremladih.ba


Sportske igre mladih i ove godine obuhvataju takmičenja u nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stonom tenisu, odbojci, badmintonu, odbojci na pijesku, šahu i igri ''između dvije vatre''.  Takmičari će biti podijeljeni u kategorije 1998. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi.  Učešće je besplatno, a prijaviti se mogu učenici svih osnovnih i srednjih škola koji zadovoljavaju starosni kriterij. U saradnji s Košarkaškim savezom BiH i USAID-om, Igre ove godine promovišu projekt ''Fer igra za fer djetinjstvo'', s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.