28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 13 Maj 2014 06:19

Bliži se koncert Harisa Džinovića

Bliži se veliki koncert  Harisa Džinovića  - 23. maja u Areni Zenica!  Fanovi Harisa Džinovića iz cijele Bosne i Hercegovine doći će na svoje 23. maja kada će ova živa legenda narodne muzike održati svoj prvi solistički koncert u Zenici!


Dok se organizatori već uvelike pripremaju za spektakl u Areni Zenici, Haris Džinović je trenutno u Cannesu, gdje se odlučio malo odmoriti ususret ovom velikom koncertu. Džinović priznaje da se odavno prestao pripremati za koncerte,  pa i ovakve, u velikim dvoranama, jer nakon tolikih godina na sceni predobro prepoznaje bilo publike. „Ja na svojim koncertima prvenstveno pravim atmosferu za publiku. Nema posebne set liste, nema priprema, ja pjevam za publiku i ona aktivno sudjeluje u stvaranju repertoara na mojim koncertima, a tako će biti i ovoga puta,“ naglašava Haris bez čijih hitova ne može proći ni jedna dobra fešta  u Bosni i Hercegovini, ali ni u cijelom regionu.  

 

Sarajlija čije pjesme voli publika svih generacija, a i svih muzičkih opredjeljenja, uvijek rado govori o svojoj muzičkoj svestranosti i urođenom osjećaju za dobru pjesmu, o čemu ponajbolje govori činjenica da mu je gotova svaka pjesma megahit.

 

„Moja muzika nije klasična narodna.  Ima elemenata narodne, ali i drugih vrsta muzike.  A nakon svih ovih godina, ako biste analizirali sve stilove koje pronalazite u mojim pjesmama, onda ćete u njima vrlo lako naći snažan utjecaj ruskih cigana, španjolskih interpretacija, primjesa sjeverno afričke muzike, starogradskog melosa, popa, rocka i naravno, sevdaha. Pjesme biram polako i pažljivo, ništa na silu,“ kaže Džinović koji nakon vrlo uspješnog posljedneg albuma „Magic“ upravo radi na novim pjesmama, a već je najavio da će možda upravo na predstojećem koncertu u Areni Zenica premijerno izvesti svoj novi singl!  

 

Ulaznice za ovaj spektakularni koncert 23. maja u Zenici prodaju se po cijeni od 10 KM, a mogu se kupiti u svim poslovnicama BISS Toursa, u poslovnicama Centrotransa, i u sustavu www.Kupikartu.ba .