Printaj ovu stranu
srijeda, 23 April 2014 14:22

Bel Canto-BNP 24.04. 19.30h

Zenička grupa Bel Canto će nakon niza uspješnih nastupa i učešća na festivalima u BiH i regionu nastupiti u svome gradu na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u četvrtak, 24. aprila sa početkom u 19:30 sati. 

 

Naziv koncertu “Conversation with friends”  dali su simbolično jer je za njih muzika, kao univerzalno sredstvo komunikacije,  najbolji način povezivanja s publikom. Koncert "Conversation with friends" odlučilu su da organizuju sami, bez finansijske podrške sponzora, jer, kako kažu, to je određeni izazov i za njih same - jer su željeli od početka do kraja direktno komunicirati s publikom i pokloniti im nastup koji je u potpunosti rezultat njihovog rada i angažmana. 

 

Muzikom i aranžmanima izražavaju svoja unutarnja raspoloženja i promjene koje doživljavaju u sopstvenom sazrijevanju i umjetničkoj nadgradnji.  Na koncertu će pored neobičnih aranžmana poznatih svjetskih hitova, predstaviti svoje tri autorske kompozicije. Karte se mogu kupiti u BNP Zenica, kao i u omladinskom klubu Bonaparte. Cijena karte je 4,90 KM. 

 

Nakon Zenice, priliku da uživaju u jednistvenom muzičkom izražaju ovih mladih muzičara imat će i sarajevska publika, gdje će Bel Canto nastupiti u Sarajevskom ratnom teataru 29. aprila.  U narednom periodu planiraju svoje nastupe održati u Brčkom, Mostaru, Hvaru, Opatiji i ostalim gradovima BiH i regiona. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)