Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 21 April 2014 23:07

Liga navijača 3.kolo

I nakon trećeg odigranog kola Lige navijača na vrhu tabele ostala je ekipa navijača Lecha. Ovaj put su bez problema savladali navijače Chelsea koji su do ovoga kola bili neporaženi. Na vrhu tabele najboljih strijelaca nalazi se sjajni igrač ekipe navijača Barcelone, Elvin Huseni, koji polako odmiće pratiocima te je za 5 golova iza sebe ostavio Halapu i Burekovića iz prvoplasirane ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva. Najveće iznenađenje napravila je ekipa navijača Liverpoola koja je u sjajnoj utakmici savladala navijače Borusije koji su i ovaj put igrali u oslabljenom sastavu.

 

U ovoj sezoni nastavljena je tradicija odigravanja utakmica bez sudaca. Novitet je praženje utakmica od strane Kontrolora koji reaguje samo u spornim situacijama kada se igrači obje ekipe ne mogu međusobno dogovoriti, kao i u situacijama remećenja fair igre i nesportskog ponašanja. Ovo kolo je pokazalo da je, i pored izuzetno fair i sportski odigrane prve sezone, ova funkcija u okviru Lige itekako potrebna. U srazu ekipa navijača PSGa i Rome gruba igra protivnika isprovocirala je navijače PSGa koji su utakmicu završili s igračem manje zbog nesportskog poteza, dok je, nakon par intervencija Kontrolora, u utakmici navijača Arsenala i Bayerna upravo sprećavanje grubih startova prošlogodišnjeg prvaka pomoglo navijačima Arsenala da nadigraju protivnika i ostvare novu pobjedu.

 

Ovo kolo obilježila je i posjeta ekipe TV Anadolija koja je pravila reportažu o Udruženju navijača Fenerbahce, koji su ohrabreni Ligom navijača odlučili registrovati udruženje i time poslužiti kao primjer ostalim ekipama učesnicama. Gost Lige i navijača Fenebahce u pomenutoj reportaži bio je uvaženi nogometaš i bivši reprezentativac i nekadašnji član ovog turskog velikana, Elvir Bolić, kojem je kapiten ekipe navijača Fenerbahce, Jasmin Imamović, uručio člansku kartu ovog udruženja kao počasnom članu.

 

10176040 617206565029690 6654435312172112145 n

Posljednje od

Povezani članci (by tag)