20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 April 2014 00:13

Divanhana-u Zenici 23.aprila BNP

Njegujući tradicionalnu muziku naših prostora, ali u novim aranžmanima, bh. Bend Divanhana, posljednjim albumom "Bilješke Iz Šestice", nastavlja priču o važnosti sevdalinke. Brojnim koncertima širom naše zemlje, ali i evropskih metropola, podsjećaju na bogatstvo tradicionalne muzike Balkana.


Od promocije albuma vrijedno rade. Koncertnu sezonu su počeli 22. februara nastupom u Kaknju, nakon čega je uslijedilo zanimljivo putovanje u Ljubljanu, Berlin I Prag. Ipak, najdraži su im koncerti u gradovima u BiH. 


U okviru ove turneje, nastupiti će i u zeničkom BNP-u u srijedu, 23. aprila, sa početkom u 19:30 sati. Za njihove koncerte vlada veliko interesovanje, pa su zakoncert u BNP-u skoro sve karte rasprodate.


Kako navode organizatori, ostalo je još malo karata za ovaj istinski muzički spektakl. Karte se mogu kupiti na biletarnici BNP-a a rezervacije karata se mogu izvršiti na brojeve telefona 032 242 604 i 062 859 555 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Posjetite našu stranicu www.divanhana.ba