23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Februar 2014 04:47

Massimo: poklon u pet gradova

Massimo započinje BH turneju – koncerti u Bihaću, Tuzli, Mostaru, Zenici i finale 8. marta u Sarajevu! U sklopu svoje predstojeće BH turneje, Massimo Savić održat će u martu koncerte u pet gradova u Bosni i Hercegovini u produkciji Tomislava Kašljevića, a turneja će kulminirati velikim koncertom u Sarajevu, koji će se održati na Dan žena, 8. marta u Domu mladih.   Turneja započinje 1.3. u Bihaću u dvorani Luke, te se nastavlja 3.3. u Tuzli u prostoru Bosanskog kulturnog centra, 5.3. u Mostaru u Domu Herceg Stjepan Kosača, 6.3. u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu i finale turneje bit će u Sarajevu, u Domu mladih 8. marta 2014.

Cijela predstojeća turneja osmišljena je kao Massimov osmomartovski glazbeni poklon brojnim njegovim fanovima u Bosni i Hercegovini.  

Massimo Savić neupitno je jedan od najkarizmatičnijih pjevača i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima, a već dugi niz godina  kontinuirano osvaja srca publike naše regije! Predstojećom BH turnejom, okrunit će nezapamćen uspjeh svog aktualnog albuma „Dodirni me slučajno“ kojeg glazbeni kritičari smatraju jednim od najznačajnijih glazbenih ostvarenja naših prostora u protekloj godini.

Massima će na sceni tijekom turneje pratiti proširena postava njegovog benda, a publici će priuštiti glazbeno putovanje koje predstavlja presjek njegove trideset godina duge uspješne karijere,  uz pregršt hitova - od aktualnih „Suze nam stale na put“, „Iz jednog pogleda“, „Zar više nema nas“ i „Tišina“ s albuma „Dodirni me slučajno“ i „Sunce se ponovo rađa“, do kultnih starih  pjesama poput  „Sjaj u tami“, a neće izostati ni evergreeni i obrade Sinatre s albuma „Massimo Sings Sinatra“.

Inače, Massimo se ovih dana priprema za koncert kojeg će u povodu Dana zaljubljenih održati u Domu sportova u Zagrebu, 14. februara 2014., a koncert je zbog velikog interesa hrvatske publike prebačen iz male u veliku dvoranu Doma sportova.

Pretprodaja ulaznica za turneju Massima Savića u BH započinje početkom februara, a ulaznice će se po cijeni od 15 KM i 20 KM, ovisno o kategoriji sjedenja, prodavati na svim blagajnama dvorana i u sustavu www.kupikartu.ba.